Vučić: Stanovi u Vranju po ceni od 400 evra po kvadratu (FOTO, VIDEO)

Gradnja jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti počela je u Vranju, a početak izgradnje prvih 186 stanova polaganjem kamena temeljca označio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vrednost izgradnje stanova u Vranju je 746,7 miliona dinara.

- Mi ne sanjamo i ne zamišljamo budućnost, mi je gradimo.

Svesni smo koliko ta budućnost zavisi od nas, našeg rada, truda, spremnosti da je napravimo - rekao je Vučić u Vranju.

Vučić je rekao da će pripadnici službi bezbednosti u Vranju vezati svoj život za jug Srbije i da će i građani biti sigurniji jer će znati ko ih čuva i ko im pomaže da se osećaju sigurno.

Vučić je rekao da će u prvoj fazi biti izgrađeno 186 stanova, u drugoj 198 stanova, dok će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 8.022 stana.

On je dodao da će stanovi u Vranju biti prodavani po ceni od 400 evra po kvadratu.

ROK GODINU DANA

Ugovor sa izvođačem radova, konzorcijumom firmi “Tašjapi” i “Milenijum” potpisan je 19. decembra 2018, a rok za izvođenje radova je godinu dana.

Odluka u kojim gradovima će se graditi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti doneta je na osnovu ankete kojom su bili obuhvaćeni svi zainteresovani pripadnici sektora bezbednosti: Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva pravde-Uprave za izvršnje krivičnih sankcija.

Vlada je, inače, u novembru donela odluku o osnivanju sedam preduzeća koja će se baviti izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Osnovana su preduzeća "Avala" iz Beograda, "Ibar" iz Kraljeva, "Pčinja" iz Vranja, "Tisa" i "Dunav iz Novog Sada, "Lepenica" iz Kragujevca i "Sava" iz Sremske Mitrovica.

Za gradnju je planirano sedam gradova: Beograd, Novi Sad, Niš, Vranje, Kraljevo, Kragujevac i Sremske Mitrovica. Predviđeno je da stanovi budu površine između 32 i 92 kvadrata.

Skupština Srbije usvojila je 25. maja "leks specijalis" koji omogućava izgradnju stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti po subvencionisanim cenama, ne većim od 500 evra po kvadratnom metru.

U prvoj fazi projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti predviđna je izgradnja ukupno 8.022 stanova u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

- Četristo evra po kvadratu na 30 godina, znači da će rata biti manja oko 70 evra za 60 kvadrata što je veoma povoljno.

To je zaista veoma povoljno i svako ko je zaposlen u vojsci i policiji može da izdvoji, a da mu to dodatno ne opterećuje budžet.

Na taj način se država odužila na određeni način, jer to su pripadnici policije, BIA, vojske koji rade najteži posao i koji uvek moraju da budu spremni i da svoje živote rizikuju", rekao je Vučić.

Početku radova u Vranju je prisustvovali su potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Biglič i druge zvanice.

Komentari

Izuzetno lepa lokacija na Ribinski put, centar gradskih desavanja. Tu su i elitni restoran San Stefan i poligon za obuku vozaca. A ruza vetrova koja duva iz Neradovac preko Ribince pravi svojevrsnu vazdusnu banju. Daleko od gradske vreve a blizu do Moravu

Najnovije vesti