Vrlo važna pobeda Vranjanaca: Dinamo - Voždovac 1:0 FOTO/VIDEO

Vranjski Dinamo pobedio je beogradski Voždovac sa 1:0 (1:0) u utakmici drugog kola plej aut faze Super lige na Stadionu Jumka u Vranju.

Jedini gol za domaćine postigao je Željko Dimitrov iz penala u 8. minutu susreta.

Mitrović je u 10. minutu asistirao Dimitrovu, ali špic Dinama nije uspeo da drugi put pogodi mrežu Voždovca.

Šansu je imao i Mitrović posle centaršuta sa desne strane, ali je šutirao pravo u golmana Voždovca.

Dimitrov je u 17. minutu posle centaršuta Ratkovića šutirao preko gola gostiju.

Voždovac je prvi šut ka golu uputio u 27. minutu, ali je lopta otišla pored stative.

U drugom poluvremenu Popović je posle sjajne akcije po desnoj strani pokušao da ugrozi gol Voždovca, ali je slabijom levom nogom šutirao posle stative.

Voždovac je imao nekoliko poluprilika, ali bez efekta.

Dinamo je bio nadmoćniji u prvom delu igre i imao nekoliko prilika da duplira vođstvo, dok je u drugom igra bila ravnopravna.

Posle ove utakmice Vranjanci su podgrejali nade u opstanak.

Trenutno se nalaze na pretposlednjem mestu plej aut faze sa 13 bodova i imaju dva više od Zemuna (u petak igrao sa Sparatkom 0:0), a jedan manje od Rada koji je u subotu kao domaćin savladao surduličkog Radnika golom Jovanovića u 72. minutu.

U sredu i četvrtak na programu je vanredno kolo, a Dinamo će gostovati Radniku u Surdulici.

Rad ide na noge Voždovcu, a Zemun Mačvi.

Dve ekipe ispadaju direktno iz Super lige, dok treća najslabija ekipa igra baraž utakmice sa pobednikom baraž-razigravanja iz Prve lige.

Kako je rekao trener Vranjanaca Dragan Antić "svaki sledeći meč je za Dinamo kao finale".

JOŠ DVE UTAKMICE U VRANJU

Ovo je bio prvi prvenstveni meč Dinama u Vranju u debitantskoj sezoni Super lige, nakon što je klub nadogradnjom tribina i izgradnjom svlačionica ispunio uslove za igranje u ovom rangu takmičenja. Komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za prijem stadiona dala je zeleno svetlo da vranjski superligaš Dinamo utakmice plej aut faze kao domaćin igra na stadionu Jumka u Vranju. Ovo odobrenje Komisije za prijem stadiona znači da će Dinamo tri od ukupno sedam utakmica plej aut faze odigrati na Stadionu Jumka. Posle ove sa Voždovcem dočekaće i Zemun (5. maja) i Spartak (11. maja).

Dinamo (Vr) – Voždovac 1:0 (1:0)

Stadion: Jumko.

Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Dragan Čolović (Raška). Pomoćnici: Nenad Kurčubić (Kragujevac) i Aleksandar Živković (Niš).

Žuti Karton: Ožegović, Gašić, N. Stevanović, M. Stevanović, Pavišić (Dinamo), Bošnjak, Mihajlov, Arsić, Srnić (Voždovac).

Strelac: 1:0 Željko Dimitrov (jedanaesterac) u 8. minutu.

DINAMO (VR): Perić, Ratković, Pavišić, Gašić, N. Stevanović, Ožegović (od 71. Sejdou), M. Stevanović, Popović, Mitrović (od 45. Đurišić), Macukas (od 79. Spasić), Dimitrov.

VOŽDOVAC: Ilić, Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Bošnjak (od 61. Kovačević), Stuparević (od 45. Duronjić), Srnić, Mašović, Arsić, Sikimić, Luković.

Najnovije vesti