Vranju peto u Srbiji po bezgotovinskom plaćanju

Grad Vranje osvojio je peto mesto među 60 srpskih gradova i opština koji su učestvujući u nagradnoj igri pokazali spremnost da modernizuju svoje šalter sale i uvedu uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu.

Pobednici su izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, u periodu od 1. jula do 31. decembra.

Ceremonija uručenja nagrada održana je u četvrtak u Beogradu, a u ime grada Vranja nagradu je primio načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

- Cilj projekta bio je razvijanje kulture bezgotovinskog plaćanja, građenje efikasne i transparentne javne uprave i pružanje građanima mogućnosti da sve poslove oko pribavljanja dokumenata i plaćanja taksi i naknada završe na šalteru institucije, bez odlaska u poštu ili banku.

Naša lokalna samouprava uradila je mnogo toga kako bi građanima približila sve pogodnosti koje dobijaju na ovaj način.

Nastupima u lokalnim medijima, štampanjem brošura, ličnim kontaktima sa strankama, uspeli smo da dopremo do svesti građana i polako stvaramo nove navike.

Kao nagradu, grad Vranje dobio je internet prezentaciju "U službi građana", po ugledu na sajt Vlade Srbije.

U ime grada zahvaljujem se na saradnji svim građanima koji su se do sada odlučili za bezgotovinsko plaćanje javnih usluga na šalterima u Uslužnom centru Gradske uprave.

Ujedno pozivam sve da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima Gradske uprave nastave da koriste platne kartice - izjavio je načelnik Aritonović posle prijema nagrade.

Svečanost povodom završetka projekta "Šampioni bezgotovinskog plaćanja" održana je u Narodnoj skupštini u Beogradu.

Nagrad najboljima uručio je Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Najnovije vesti