Vranjski političari razgovarali o lokalnim medijima na putu ka EU

U okviru regionalnog programa Snažni – Mediji bez mržnje i dezinformacija i projekta Borba protiv dezinformacija i jačanje medijske pismenosti među političarima i mladima u Vranju koji portal Slobodna reč sprovodi uz podršku Novosadske novinarske škole (NNŠ) i Evropske unije, u Vranju je održana druga radionica namenjena članovima lokalnih odbora političkih partija i pokreta.

Prethodno je 23. novembra održana radionica sa temom Kome su potrebni dobri lokalni mediji, namenjena omladincima političkih partija i pokreta, a ovog puta su se pozivu na radionicu Lokalni mediji bez mržnje i dezinformacija na putu ka EU odazvali stariji i iskusniji predstavnici lokalnih odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), Narodne stranke (NS), Grupe građana Srpska desnica, Pokreta slobodnih građana (PSG), Stranke slobode i pravde (SSP), Jedinstvene Srbije (JS) i udruženja Borino i evropsko Vranje (BEV).

Bilo je reči o slobodi izražavanja kao uslovu za pristupanje Evropskoj uniji, odnosu medija i lokalne samouprave, prepoznavanju lažnih vesti i dezinformacija i reakcijama na iste, značaju lokalnih medija za naš put u EU i dr.

U okviru istog projekta početkom naredne godine portal Slobodna reč organizovaće još dve radionice o medijskoj pismenosti i borbi protiv lažnih vesti, namenjene maturantima srednjih škola, studentima i mladima koji nisu politički angažovani.

Najnovije vesti