Vranjski gimnazijalci treći put u Rusiji

Učenici Gimnazije Bora Stanković u Vranju, profesori i direktorka škole boraviće od četvrtog do trinaestog februara u Rusiji, na univerzitetu "V.G Šuhov", prema sporazumu o saradnji koji je potpisan sa tim univerzitetom.

Za vranjske gimnazijalce, kako kažu iz škole, pripremljen je sadržajan obrazovno-interaktivni program na samom univerzitetu, ali i kulturni program koji podrazumeva posete muzejima, pozorištima, bibliotekama, filharmoniji i sl.

- Kroz prezentacije raznih departmana u okviru brojnih instituta na pomenutom univerzitetu učenici će moći da se bliže upoznaju sa radom i celokupnim obrazovnim sistemom na ovoj visokoškolskoj obrazovnoj ustanovi.

Samim tim i možda u budućnosti apliciraju za studiranje u Ruskoj Federaciji, što je i jedan od ciljeva posete univerzitetu "Šuhov".

S obzirom na to da je ovo treća poseta Rusiji, a druga Univerzitetu "Šuhov"u Belgorodu, domaćini nas željno iščekuju i raduju se ponovnom susretu - navodi direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković.

U okviru programa planirano je "Rusko" i "Srpsko veče".

U okviru srpskog vranjski gimnazijalci će kroz bogat umetnički program predstaviti ne samo svoju školu, već i svoj grad, njegovu kulturu, tradiciju, pesmu, igru i kuhinju.

- U okviru programa predviđen je obilazak Moskve, centralnih znamenitosti ruske prestonice, a nadamo se da će zvona na Hramu Hrista Spasitelja, predvođena glavnim zvonarom Igorom, po drugi put svečano objaviti žiteljima Moskve da su im došla braća Srbi - navodi Mišić Stanković.

Najnovije vesti