Vranjanci sve bliže ispadanju u Srpsku ligu: Sloga - Dinamo 2:0

Fudbaleri FK Dinamo Vranje, koji su samo pre dva kola bili na korak od mesta koje obezbeđuje opstanak u ligi, izgubili su drugu utakmicu zaredom, ovog puta na gostovanju od Sloge u Kraljevu sa 2:0 (1:0).

Domaćin, inače poslednja ekipa na tabeli Prve lige, poveo je u 12 golom Adama Jarjue, a do konačnih 2:0 stigao je u 53. minutu preko Aleksandra Gojkovića.

Dinamo ni ovoga puta nije odigrao dobro kada je bilo najbitnije i doživeo je drugi uzastopni poraz.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigraju još tri kola, a Vranjanci su trenutno na dvanaestom mestu na tabeli i šest bodova udaljeni od zone spasa, odnosno desetog mesta koje obezbeđuje opstanak u ligi (trenutno ga drži Železničar iz Pančeva sa 41 bodom).

Isto toliko ima i Radnički iz Sremske Mitrovice na devetom mestu, koji je u poslednjih pet kola ostvario isto toliko pobeda (protiv Trajala, Jagodine i Dubočice u gostima, a kod kuće su bili bolji od Budućnosti iz Dobanovaca i Železničara iz Pančeva).

Dinamo će u narednom kolu dočekati šesnaestoplasirani Zemun.

U slučaju neuspeha Vranjanci će se verovatno i teorijski dva kola pre kraja šampionata oprostiti od Prve lige.

Pobeda će verovatno ostaviti teoretske šanse za opstanak.

Dinamo nema lak raspored do kraja prvenstva.

Posle utakmice sa Zemunom gostovaće upravo direktnom konkurentu za opstanak Radničkom u Sremskoj Mitrovici (Mitrovčani će pre toga u narednom kolu dočekati Slogu iz Kraljeva), dok u poslednjem kolu Dinamo dočekuje sedmoplasiranu Loznicu, a Radnički gostuje RFK Grafičaru.

Realnija opcija za Dinamo, ukoliko uspe da do kraja sezone pobeđuje, je da dostigne desetoplasiranog Železničar iz Pančeva, koji kao i Mitrovčani ima šest bodova prednosti ispred Dinama.

Pančevci imaju nešto teži raspored do kraja.

Najpre će u sledećem kolu gostovati trećeplasiranom IMT-u, potom dočekuje Radnički iz Pirota, pa u poslednjem kolu gostuju drugoplasiranom Kabelu u Novom Sadu.

Najnovije vesti