Vranjanci na dva boda od luke spasa: Dinamo - Žarkovo 2:0 VIDEO

Fudbaleri FK Dinamo Vranje pobedili su OFK Žarkovo sa 2:0 (0:0), u utakmici 28. kola Prve lige Srbije i osvojili tri dragocena boda u borbi za opstanak.

Strelci za domaćine na Stadionu Jumko u Vranju povratnici u tim nakon jednog meča suspenzije - Filip Jezdović u 57. i kapiten Mlađan Stevanović u 87. minutu.

Dinamo je bolje ušao u utakmicu, imao inicijativu, ali su pretili i gosti iz kontranapada, doduše bez realizacije.

Dinamo je nešto slabije krenuo u nastavku, ali je uspeo da prvi postigne gol i ušao u mirniju završnicu u kojoj je pobeda potvrđena drugim golom pred kraj susreta.

Utakmica protiv šeste ekipe lige bila je biti ili ne biti za Dinamo da bi sačuvali šanse za opstanak u ligi i fudbaleri domaće ekipe uspeli su da se izbore sa tim pritiskom i trijumfuju.

Vranjanci su sada trinaesti na tabeli Prve lige sa 32 boda, a samo deset prvoplasiranih od osamnaest ekipa obezbeđuje opstanak.

Na devetom mestu trenutno je Železničar iz Pančeva sa 37 bodova, deseta je leskovačka Dubočica sa 34, jedanaesti Trajal iz Kruševca ima 33, a u grupi timova sa po 32 boda su Radnički Sremska Mitrovica, Dinamo i Radnički Pirot.

Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola i u igri je osamnaest bodova.

Dinamo će u narednom kolu imati težak posao na gostovanju Dubočici, direktnom konkurentu za ispadanje u niži rang.

ZANIMLJIVOST

Od osam odigranih utakmica 28. kola Prve lige ovog vikenda u sedam su trijumfovali domaćini, a samo Sloga u Kraljevu nije uspela da savlada gosta iz Jagodine - bilo je 0:0. Utakmica IMT - Kolubara odigraće se u ponedeljak.

Najnovije vesti