Vranjanci na širem spisku odbojkaške reprezentacije Srbije

Dvoje Vranjanaca ove sedmice našlo se na širem spisku seletora seniorskih reprezentacija Srbije u odbojci i to za utakmice Lige nacija koje će se igrati tokom maja, juna i jula.

To su Emilija Antanasijević, nekadašnja odbojkašica ŽOK Vranje a trenutno "tehničarka" Jedinstva iz Stare Pazove, te Đorđe Ilić, svojevremeno srednji bloker OK Vranje koji trenutno nastupa za subotički Spartak.

Emilija Antanasijević rođena je 1994. u Vranju.

Visoka je 180 centimetara i nastupa na poziciji "tehničara".

U karijeri je nastupala za ŽOK Vranje, Crvenu zvezdu (Beograd), Vojvodinu (Novi Sad), Spartak (Subotica), a već nekoliko sezona za ŽOK Jedinstvo (Stara Pazova).

Od uspeha u karijeri ima titule najboljeg servera na finalnom turniru za juniorke, a u ekipnoj konkurenciji plasman na Evropsko prvenstvo, osvajanje Super Kupa 2017. godine i Nacionalnog 51. po redu Kupa Srbije.

Ilić je karijeru započeo u OK Vranje, a potom nastupao za Đerdap iz Kladova, kraljevačku Ribnicu, potom godinu dana proveo u Salonitu iz Anhova u Sloveniji, da bi se prošle godine vratio u našu ligu i to u subotički Spartak.

Rođen je 1994. godine, igra na poziciji srednjeg blokera i vosok je 207 centimetara.

Pet takmičarskih nedelja je pred odbojkašicama Srbije u Ligi nacija, a nakon toga će uslediti završni turnir koji će od 3. do 7. jula biti odigran u Nanđingu u Kini.

Pored domaćina Kine, na završni turnir plasiraće se pat najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Liga nacija za odbojkaše igraće se po grupama u maju, junu i julu.

Finalni turnir će se odigrati od 10. do 14. jula u Čikagu, u SAD.

Pored SAD plasman na finalni turnir izboriće pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle petnaest odigranih utakmica.

ŽESTOKA KONKURENCIJA

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, saopštio je širi spisak (32) igračica za II Ligu nacija 2019. Vranjanka Emilija Antanasijević boriće se za mesto u timu sa Majom Ognjenović (Dinamo Moskva, Rusija), Slađanom Mirković (Hemik Police, Poljska), Aleksandrom Ćirović (Alba Blaž, Rumunija) i Milom Đorđević (Crvena zvezda).

Na širem spisku selektora Nikole Grbića (32 igrača) za Ligu nacija Vranjanac Ilić imaće konkurenciju u Srećku Lisincu, Marku Podraščaninu, Petru Krsmanoviću, Aleksandru Okoliću, Nemanji Mašuloviću, Stevanu Simiću i Stefanu Kovačeviću.

Komentari

Nemoguce, samo se u Pandu radi kvalitetno a ostali klubovi ne.

Panda kao klub nije izbacio nijednu poznatu igracicu, to je profitabilni klub sa masnim clanarinama i sve je poodredjeno njihovom predsednik velikom glumcu.

Najnovije vesti