Vranjanci do prve pobede u prolećnom delu prvenstva: Radnički - Mladost (B) 3:0

FK Radnički 2021 Vranje trijumfovao je prvi put u zvaničnoj utakmici ovog proleća i to sa 3:0 protiv bosilegradske Mladosti, u utakmici 19. kola Pčinjske okružne lige koja je odigrana na Gradskom stadionu u Vranju.

Iako su gosti igrali veoma dobro, Radnički je slavio ubedljivo golovima Nebojše Stajića, Miloša Krstića i Nikole Kadrijevića.

Vranjanci su poslednju pobedu u prvenstvenom meču ostvarili još sredinom novembra, na kraju jesenjeg dela šampionata kada su sa 1:4 u gostima savladali Južnu Prugu u Stublu.

Od tada su doživeli šest poraza i samo jednom odigrali nerešeno.

Pobedu u ovom kolu od 1:2, i to na teškom gostovanju u Pavlovcu, ostvario je lider na tabeli Mineralac iz Vranjske Banje.

Bujanovački BSK je kao domačin slavio protiv Mladosti iz Suvojnice sa 4:0, a Vihor je na domaćem terenu poražen od drugoplasirane Lugine iz Preševa sa 0:1.

FSU Južna Pruga u Stublu je kao domaćin pobedila Čelika iz Belog Polja sa 3:2.

U ovom kolu pauzirao je petoplasirani tim Levosoja.

Za Vukana - dres Voje Krivorepa kupljen za 35.000

Meč između Radničkog i Mladosti u Vranju imao je humanitarni karakter, odnosno prikupljala se pomoć za lečenje Vukana Stoiljkovića, devetomesečne SMA bebe iz Vranja. Na licitaciji je bio dres Vojislava Stankovića Krivorepa, nekadašnjeg fudbalera vranjskog Dinama, a potom igrača i kapitena beogradskog Partizana. Najveću ponudu od 35.000 dao je Saša Zekić, licitirajući za Miloša Stošića iz Čikaga, koji je ranije dao i najveću ponudu za dres Miloša Šestića kada su u Vranju igrali veterani Zvezde i Radničkog. Akciju su podržali gosti iz Bosilegrada, koji su takođe prikupili sredstva. Vukanu možete pomoći i vi ako na broj 3030 pošaljete poruku sa tekstom 1239 ili ili uplatite na dinarski račun 160-6000001381533-66

U 20. kolo Pčinjske okružne lige sastaće se: Lugina - FSU Južna Pruga, Čelik - Radnički 2021, Levosoje - Pavlovac, Mineralac - BSK i Mladost (S) - Vihor.

Slobodna će biti bosilegradska Mladost.

Najnovije vesti