Volonteri uredili sportski teren u Neradovcu

Volonterska akcija pod nazivom "#ŠtaNamTeško" održana je u selu Neradovac kod Vranja i deo je programa “Mladi su zakon” koji finansira Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

- Meštani Neradovca već su pokazali prošle godine da im je društveni interes veoma važan, kao i da razumeju značaj volontiranja te su ovoga puta to još jednom potvrdili.

Dvadesetak volontera sredilo je sportski teren u koji nije ulagano dugi niz godina.

Cela akcija protekla je onako kako je planirano, u dobrom raspoloženju uz nekoliko sati volonterskog rada.

Ofarbali smo konstrukcije koševa i golova, popravili zaštitne mreže i promenili košarkaške table - izjavio je Uroš Ilić, predstavnik neformalne grupe "Aktivisti iz komšiluka" i koordinator projekta.

- Sada postoje svi uslovi za održavanje sportskih turnira.

Takođe, urađen je važan posao za sve mlade u selu i po njihovom zalaganju vidi se da im je ova volonterska akcija bila značajna.

Ovom prilikom bih se zahvalio svim meštanima koji su pomogli našu akciju, firmama koje posluju u našem selu, a koje su nam pružile neophodnu logističku i tehničku podršku, kao i gradu Vranju koji je prepoznao značaj naših aktivnosti i pomogao popravkom reflektora i obeležavanjem terena.

U nastvaku nas očekuje realizacija još dva projekta koji se odnose na sređivanje prostora mini-parka ispred Mesne Zajednice, od kojih jedan realizujemo uz finansijsku pomoć Evropske Unije, a drugi takođe uz pomoć Ministarstva omladine i sporta - dodao je Ilić.

Projekat je urađen u saradnji sa "Aktivizmom do sređenog sportskog terena" koju je i ove godine organizovala neformalna grupa "Aktivisti iz komšiluka" u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, Empower-om i Pokretom gorana Vojvodine.

Najnovije vesti