Visan opet zadužen za krpelje i komarce

Gradska uprava Vranja dodelila je ove sedmice ugovor za poslove dezinsekcije, odnosno regulacije populacije štetnih insekata preduzeću Zavod za DDD "Visan" iz Zemuna.

Prema navodima ugovora, Visan će posao dezinsekcije obaviti za 706.500 dinara na godišnjem nivou.

Na javni oglas o pokretanju javne nabavke javila se još i firma Zavod za DDD "Eko-san", taođe iz Zemuna, a njihova ponuda je bila nešto skuplja - 975.600 dinara.

Osnovni kriterijum za dodelu posla bila je "najniža ponuđena cena".

Zavod „Eko-san“ lane je dobio posao dezinsekcije za 2017. na teritoriji Grada Vranja vredan 1,2 miliona dinara bez PDV-a.

Posao uklanjanja krpelja obično obuhvata zelene površine u gradskom parku, parku ispod autobuske stanice, kod naselja Ledene stene i Češalj, park na kraju Ulice Hristijana Karpoša i naselje Odžinka, kao i sve zelene i javne površine ispred stambenih zgrada na području grada.

Suzbijanje komaraca obično se izvodi oko Vranjske i Sobinske reke, kanala u naselju Čerenac, Romskom naselju, na Aleksandovačkom jezeru i na Južnoj Moravi, od Ribinca do ulivanje Vranjske reke, a odrslih jedinki na svim ostalim javnim i zelenim površinama, parkovima, sportskim centrima.

Najnovije vesti