Više od hiljadu sto vozača pod dejstvom alkohola tokom vikenda

Vranje/Beograd - Policijski službenici Uprave saobraćajne policije isključili su iz saobraćaja čak 1.116 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 41 vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, tokom akcije pojačane kontrole koja je sprovedena tokom proteklog vikenda, saopšteno je iz MUP-a.

"Tokom tri dana akcije, otkrivena su 5.974 prekršaja prekoračenja brzine, od čega su 333 bili prekršaji prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza, 1.950 nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 3.277 drugih prekršaja.

Tokom subote i nedelje, na putevima u Republici Srbiji nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima", piše u saopštenju.

U Vranju zadržana tri vozača

Na području Policijske uprave u Vranju, od 21. do 23. oktobra ove godine, registrovano je pet saobraćajnih nezgoda. Tri osobe su zadobile lake telesne povrede. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržane su tri osobe.

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije, dodaje se, i u narednom periodu uložiće maksimalne napore u kontroli saobraćaja kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije.

Najnovije vesti