Više od četrdeset kompanija sa juga na sajmu u Kavali

Predstavnici više od 40 kompanija iz Srbije, među kojima i kompanija Simpo AD Vranje, ali i lokalne samouprave sa juga Srbije učestvovaće na sajmu "Kavala Expo 2019", koji će se održati od 27. do 30 septembra u grčkom gradu Kavala.

Ovo je trinaesta godina kako Privredna komora Kavale obezbeđuje besplatno učešće našim privrednicima.

Prvi put na štandu Privredne komore Srbije – RPK Leskovac biće prisutni predstavnici kompanije Simpo koji će izlagati svoje proizvode na štandu od 150 metara kvadratnih.

Predviđeni su razgovori naših i privrednika iz Grčke, Turske, Kipra, Bugarske, Moldavije i Rumunije, uz podršku PKS i EEN-mreže koju finansira Evropska unija.

- Grci su već izrazili interesovanje za smrznuto voće i povrće, kao i za prehrambene proizvode, opremanje i renoviranje hotela koje subvencioniše EU.

Predviđeni su obilasci proizvodnih firmi sa područja Kavale, kao i luka za transport robe u okolini Kavale.

Sajam će 27. septembra zvanično otvoriti najveći zvaničnici Makedonije i Trakije, uz prisustvo velikog broja izlagača i posetilaca iz Grčke i zemalja učesnica.

Privredna komora Kavale je prošle godine dobila visoko priznanje Privredne komore Srbije za uspešnu saradnju, a povodom 100 godina postojanja.

Sajam će trajati od 27. do 30. septembra.

U organizaciji PKS – RPK Leskovac pored privrednika iz Srbije očekuje se i učešće turustučkih organizacija sa juga Srbije.

Najnovije vesti