Vene Zdravković vratio odbornički mandat

Venetu Zdravkoviću, nekadašnjem finansijskom direktoru u "Alfa plamu" i bivšem direktoru JP Vodovod u Vranju, prestao je mandat odbornika u Skupštini grada Vranja pre isteka vremena na koje je izabran, podnošenjem ostavke u formi overene pisane izjave.

Odluka je stupila na snagu danom donošenja, nakon poslednje sednice Skupštine grada Vranja u decembru i objaviće se u "Službenom glasniku grada Vranja".

U obrazloženju se navodi da je pravni osnov za donošenje ove odluke "sadržan u odredbama člana 46, stav 1, tačka 1 i člana 47 Zakona o lokalnim izborima u kojima je propisano da odborniku "prestaje mandat pre isteka vremena na koje je izabran podnošenjem ostavke".

- Odbornik lično podnosi ostavku overenu kod organa nadležnog za overu potpisa, predsedniku Skupštine jedinice lokalne samouprave, u roku od tri dana od dana overe ostavke.

Predsednik skupštine je dužan da ostavku stavi na dnevni red Skupštine na prvoj narednoj sednici, s predlogom da to bude prva tačka dnevnog reda.

Imajući u vidu da je odbornik Vene Zdravković, diplomirani ekonomista iz Vranja, dana 18. decembra podneo ostavku na mesto odbornika u Skupštini grada Vranja, u formi overene pisasne izjave i u zakonskom roku predao predsedniku skupštine grada, ispunjeni su zakonski uslovi za prestanak mandata odbornika u Skupštini grada Vranja, te je i odlučeno kao u dispozitivu ove odluke - navodi se u obrazloženju odluke gradskog parlamenta.

Vene Zdravković, diplomirani ekonomista, izabran je za odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini grada Vranja u septembru 2018. godine.

On je tada popunio odborničko mesto u redovima socijalista nakon što je preminuo predsednik Okružnog odbora SPS-a Siniša Mitić.

Najnovije vesti