Veliki uspeh košarkaša Radnika: Obezbeđen plej of Druge lige

Vranje - Plasmanom u plej of, košarkaši Radnika iz Surdulice ostvarili su veliki uspeh u prvom delu šampionata Druge nacionalne lige Srbije.

Ovaj istorijski rezultat ostvaren je pobedom protiv ekipe Slodesa iz Beograda, na svom parkeru u Surdulici, rezultatom 87:68.

Od prvog momenta košarkaši Radnika diktirali su tempo igre i nalazili se u vođstvu.

U prvom poluvremenu ta razlika je bila oko 10 poena u korist domaćeg tima.

Prelomna je bila treća četvrtina, koju su domaći igrači odlično odigrali i došli do kapitalne pobede.

U prvom poluvremnu briljirao je centar Radnika Slaviša Mirović, dok je u drugom delu meča najbolji pojedinac bio Marko Popović.

U gostujućem timo bolji od ostalih bili su Popović i Kovačević.

Radnik je igrao bez bolesnog centra Andrije Simovića.

Ako su u prošloj, debitantskoj sezoni u Drugoj nacionalnoj ligi Srbije, slovili iznenađenje, u tekućem šampionatu su pokazali i dokazali da su postali stabilni drugoligaš.

Tako će Radnik u društvu Radničkog iz Kragujevca, Borca iz Zemuna, Slodesa iz Beograda, Pirota, Džokera iz Sombora, Stara iz Novog Sada i Hercegovca iz Gajdobre, igrati u plej of-u za plasman među osam najboljih timova u Drugoj nacionalnoj ligi Srbije.

Prva dva tima iz plej ofa na kraju takmičenja ostvariće plasman u KLS nacionalnu ligu Srbije, najvećeg ranga u zemlji.

Posle pobeda nad Slodesom, članovi uprave kluba, simpatizeri i mnogobrojna publika gromoglasnim aplauzom i skandiranjem pozdravili su uspeh košarkaša Radnika.

Najsrećniji je bio trener Milan Janjić, koji je zajedno sa pomoćnicima Vladimirom Marinkovićem i Vukom Lepojevićem, kreator ovog uspeha.

"Plasmanom u plej of Druge lige pokazali smo da smo izrasli u respektabilan klub.

Imali smo dosta problema u prethodih 14 utakmica, i sa povredama i sa tempiranjem forme, ali smo uspeli da ostvarimo cilj.

Na početku sezone naš jedini, zacrtani cilj je bio plasman u plej of, u čemu smo i uspeli.

Hvala mojim igračima i članovima stručnog štaba na velikom naporu da se dođe do ovog rezultata.

Sigurno je da smo mogli i bolje, jer smo nekoliko utakmica izgubili na jednu loptu, ali sam prezadovoljan.

U plej of grupi igraćemo sa timovima koji su krem Druge lige i na nama je da se što bolje pripremimo i da se nadigravamo sa protivnicima, jer smo kažem još jednom, ostvarili cilj kluba u ovoj sezoni", kazao je Janjić.

Radnik – Slodes 87:68 (23:19, 20:16, 24:17, 20:16)

Hala Zmaj u Surdulici
Gledalaca: 500
Sudije: Stamenković, Krečković, Subotić (svi iz Niša)

KK RADNIK: Nešić 9, Mukanović 5,Radulović 6, Saičić 16, Nikolov, Mirović 20, Bogdanović 5, Nikolić, Popović 24, Mitić 2, Spasić.

KK SLODES: Knežević 7, Ivković 10, Medić, Popović 19, Kovačević 17, Ilić 7, Knežević, Višnjić 1, Bulatović, Simović 5, Trifković 2.

Igrač utakmice: Marko Popović (Radnik)

Mogao je Radnik da se umeša u borbu i za prvo mesto u grupi, ali su povrede i bolest igrača uzele danak.

Radnik će u doigravanju preneti 8 bodova, što će ga u novoformiranoj grupi za prvaka lige svrstati u sredinu tabele.

Sledi nedelju dana pauze, pa će se šampionat nastaviti utakmicama prvog kola plej ofa.

Ovaj uspeh ostvario je tim u kome se nalaze Sanel Mukanović, Uroš Nešić, Uglješa Radulović, Martin Nikolov, Ivan Sajčić, Bojan Bogdanović, Đorđe Nikolić, Marko Popović, Andrija Simović, Slaviša Mirović, Vuk Katić, igrači mlađih kategorija Marjan Stanković, Sergej Spasić, Andreja Mitić i Vladan Stojanović, kao i igrači koji su dali veliki doprinos ovim rezultatima a više nisu članovi Radnika - Stefan Milovanović i Nemanja Stanković.

S. Nikolić

Plej aut

U plej aut-u Druge nacionalne lige Srbije igraće timovi koji će se boriti za opstanak u ovom rangu takmičenja. Po propozicijama Košarkaškog saveza Srbije, četiri tima će sigurno ispasti u Reginalne lige Srbije. U zavisnosti od plasmana Borca iz Čačka i Mege iz Beograda u ABA košarkaškoj ligi zavisiće i opstanak pete ekipe u plej autu Druge nacionalne lige. U plej autu igraće Žitko basket i Beko iz Beograda, Radnički 1950 iz Kragujevca, Napredak iz Aleksinca, Klik iz Arilja, Železničar iz Čačka, Mladost iz Smederevske Palanke i Morava iz Vladičinog Hana. Hančani će startovati u Plej autu sa 10 bodova, što im daje realne šanse za opstanak u debitantskoj sezoni u Drugoj nacionalnoj ligi Srbije.

Komentari

Cestitke treneru Janjicu ,predsedniku i igračima.Svaka cast.Resiti licencu pod hitno treneru Janjicu i samim tim je rešeno sve.Covek ostaje tu .Covek koji vredi.Moramo iskoristiti potencijal Janjica

Uspeh vredan pažnje.Doktor Jsnjic,doktor Toncev i doktori u ekipi.Ostaviti Janjica za trenera.Dati licencu Milanu i uspeh je zagarantovan.Napad na KLS

Molim Vas da objavite komentar.Ovo je po drugi put zaredom uspeh Surdulicke košarke zahvaljujući predsedniku kluba V Toncevu,treneru Milanu Janjicu I naravno igracima.Niko nema trenera što ima Surdulica Mlad,ambiciozan,doktor,maestro košarke.Licenca da se da Janjicu I Surdulicka košarka sa njim ima i budućnost košarke i nove reprezentativce.Jer nije sa steyne već rođeni Surdulicanin.Pod hitno

Najnovije vesti