Veliki uspeh gimnazijalaca na Književnoj olimpijadi u Karlovcima

Učenici Gimnazije Bora Stanković u Vranju u nedelju su postigli veliki uspeh na "Književnoj olimpijadi" u Sremskim Karlovcima, osvajanjem četiri druga i dva treća mesta.

Druga mesta na ovom republičkom takmičenju pripala su Bojani Petrov, učenici četvrte godine, kao i učenicama druge godine Anastasiji Janjić, Jovani Stojević i Milici Stanković.

Treće mesto osvojile su učenice druge godine Jelena Antić i Teodora Stojković.

Direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković kaže da je od deset učenika, koji u predstavljali gimnaziju, njih šestoro osvojilo nagrade u jakoj konkurenciji gimnazija, kako filoloških, tako i drugih srednjih škola.

- Svi učesnici su ostvarili zapažene reultate, ali svakako šest osvojenih mesta potvrda su ogromnog rada učenika i njihovih i mentora, Jelene Cvetković, Nele Dimitrijević i Ane Stoiljković.

Imamo razlog da budemo ponosni na postićnuća i uspeh učenika i profesora najstarije vranjske škole, koji su još jednom potvrdili istrajnost u radu, motivisanost i doslednost u sticanju znanja i primeni - kaže direktorka Mišić Stanković.

Profesorka Jelena Cvetković dodaje da je ponosna na đake ove škole.

- Naglasila bih da je uloženo mnogo rada, truda, energije i ljubavi u procesu pripreme za ovogodišnje takmičenje.

Smatram da rad sa motivisanim učenicima predstavlja pravo zadovoljstvo za sve nas, a nagrade dolaze kao rezultat kontinuiranog rada i treba da nas podstaknu da budemo bolji i kvalitetniji - rekla je Cvetkovićeva.

Profesorka Nela Dimitrijević kaže da je bila čast biti u Sremskim Karlovcima i braniti ugled vranjske gimnazije.

- I otići otuda sa utiskom da smo još jednom potvdili renome škole, koja se gotovo svake godine vrati sa ovog takmičenja sa nagradama.

Vrlo malo bodova je nedostajalo da se svi naši učenici vrate sa nagradama - navodi Dimitrijevićeva.

Profesorka Ana Stoiljković kaže da je "bila velika čast predstavljati gimnaziju i grad Vranje.

- Poseta predivnim i romantičnim Sremskom Karlovcima ostaje jedna od najdražih uspomena iz srednje škole, što zbog velikog uspeha kojim je nagrađen veliki trud, što zbog druženja takmičara na tom putu - rekla je Stoiljikovićeva.

Najnovije vesti