Veća količina oružja pronađena kod Končulja

Vranje - Veća količina naoružanja i minsko eksplozivnih sredstava pronađena je u ataru sela Končulj kod Bujanovca, prilikom radova na razminiranju terena od zaostalih ubojnih sredstava iz perioda NATO bombardovanja, pišu Večernje novosti.

Slučaj su policiji prijavili demineri.

Na licu mesta pronađeno je osam punjenja za ručni minobacač "Osa", jedna protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Prema pisanju Novostri formirana je ekipa nadležnih iz policije i vojske koji su obavili uviđaj i konstatovali da je "za sada nepoznata osoba ili više njih, u ataru sela Končulj na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u mestu zvanom Singrit, ispod stene u šupljini sakrila raznu vrstu naoružanja".

Pronađeno je 9 sanduka raketa za ručni raketni bacač M79 "Osa", 137 komada municije za bacač granata "Zolja", jedna protivtekonska mina, jedan optički nišan, 1.436 komada municije raznog kalibra i maskirna uniforma u fazi raspadanja.

PRIJAVA PROTIV NN OSOBA

Više javno tužilštvo u Vranju naložilo je utvrđivanje porekla i svrhe oružja, pišu "Novosti". Spekuliše se da oružje potiče iz perioda ranijih sukoba na jugu Srbiji, mada se ne isključuje i mogućnost da je novijeg datuma. Za sada se tužilaštvo izjasnilo da postoje elementi krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i podneta je prijava protiv NN lica.

Najnovije vesti