Vanić: Vreme je da se odredimo - idemo li ka plej ofu ili ne

Vranje/Surdulica - Surdulički superligaš Radnik utakmicu 10. kola Super lige Srbije u fudbalu odigraće u ponedeljak protiv Javora u Ivanjici.

Nakon pozitivnih rezultata u prvenstvu i Kupu Srbije u redovima Surduličana vlada optimizam i vera u nastavak pozitivnog niza.

Šef stručnog štaba Nenad Vanić očekuje da će utakmica u Ivanjici "biti prekretnica" koja će pokazati u kom smeru tim treba da krene.

- Iako imamo iza sebe dve dobre utakmice i dva dobra rezultata to nas neće zavarati.

Smatram da još uvek ništa nismo uradili, predstoji nam veliki rad i velike obaveze imamo da odradimo da bismo ostvarili naše ciljeve – izjavio je Vanić pred novinarima uoči novog prvenstvenog okršaja.

On očekuje tešku utakmicu, jer protivnik "pre svega ima takmičarsku ekipu".

- Disciplinovani su, znaju šta žele.

Moramo biti na maksimalnom nivou da bismo ostvarili povoljan rezultat - naveo je Vanić.

On uočava da samoupouzdanje u njegovom timu "raste iz utakmicu u utakmicu".

- Možda je rano, ali mi moramo da se na vreme odredimo -idemo li ka plej ofu ili na neku visoku, sigurnu poziciju u plej autu - dodaje Vanić.

U timu Radnika nema kadrovskih problema, povređen je jedino Pejčić koji pauzira duže vreme.

Utakmica Javor - Radnik odigraće se na stadionu kraj Moravice u ponedeljak 30 septembra, a početak utakmice je zakazan za 18 časova.

DAMNJANOVIĆ: Javor je veoma čvrst tim

Fudbaler Uroš Damnjanović ukazao je pred novinarima da Javor "iz čvrste igre, kao što je to nedavno demonstrirao s Partizanom, stvara dosta problema protivnicima i kreira dosta dobrih šansi".

- Videli smo da su u utakmici protiv Patizana mogli dati barem dva gola. Ali, koliko god da je domaćin čvrst, mislim da moramo ići na tri boda - rekao je Damnjanović, inače strelac trećeg gola na poslednjoj kup utakmici protiv Trajala u Kruševcu.

On smatra da ekipa Radnika mora još malo da se uigra, ali da je pomak očigledan.

- S početka prvenstva smo krenuli dobro, igrali dobro i trebalo je da iz takve igre sakupljamo bodove, ali nije bilo sreće. Vidljivo je da se, posle jednog perioda krize, vraćamo, smatram da se možemo nadati najboljem. Evo i sada, posle naše dve dobre utakmice, očito je da samopouzdanje raste, ali to moramo dokazati na terenu - kazao je Damnjanović.

Najnovije vesti