Važan bod za Surduličane u Novom Sadu: Vojvodina - Radnik 1:1 VIDEO

Vranje - Fudbaleri surduličkog Radnika odigrali su nerešeno 1:1 sa favorizovanom Vojvodinom u Novom Sadu, u utakmici 23. kola Super lige.

Golovi su postognuti u prvom delu igre, u početnih dvadesetak minuta.

Najpre su Surduličani preko Danoskog šokirali malobrojnu domaću publiku već u 3. minutu.

Povratnik u redove Radnika Milan Makarić iskoristio je kardinalnu grešku odbrambenog igrača Vojvodine Traorea i asistirao Danoskom za rano vođstvo.

Izjednačio je Nikola Čumić u 19. minutu, kada se našao na pravom mestu posle kornera i nekoliko odbotaka lopte u šesanestercu Surduličana.

Do poluvremena i jednan i drugi tim mogli su do vođstva, ali su prilike na obe strane propuštene.

U drugom poluvremenu viđena je indolentna igra oba tima.

Vojvodina je ipak imala više od igre i izglednije šanse, ali su golman Radnika i nesnalažljivost napadača domaćih zaslužni što nije bilo golova.

Radulović je, posle asistenije Makarića, pogodio u 62. minutu za Radnik, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Vojvodina je, dva minuta pre isteka regularnog toka susreta, mogla do sva tri boda, ali je penal, kojeg je skrivio Bondarenko, Čumiću odbranio golman Radnika Stefan Ranđelović.

U sudijskoj nadoknadi, Vojvodina je opet imala poluprilike, ali se napadači domaće emkipe nisu snašli u izglednim šansama, pa je ostalo 1:1.

U četiri kola prolećnog dela prvenstva Super lige Radnik je poražen samo na startu od Kolubare u Lazarevcu (1:0).

Usledila su tri pozitivna rezultata - pobeda protiv lučanske Mladosti u Surdulici (1:0) i dva nerešena ishoda na strani, sa Radničkim u Nišu (0:0) i sada ovaj sa Vojvodinom.

Radnik je i dalje poslednji na tabeli Super lige sa 13 bodova, ali sada već sasvim blizu novosadske Mladosti GAT koja ima tri boda više.

Spartak ima šest, a Mladost Lučani sedam bodova prednosti ispred Surduličana koji vode grčevitu borbu za opstanak.

Priliku da dodatno napreduju na tabeli imaće već narednog vikenda kada će u Surdulici gostovati sedmoplasirani Voždovac.

Đorđević: Bog nas je nagradio

Šef stručnog štaba Radnika Slavoljub Đorđević rekao je posle utakmice sa Vojvodinom da je meč imao veliki naboj, ali da je fer plej prevladao.

"Odlično smo započeli meč, dali gol na samom početku. Iz nekog razloga su se moji igrači povukli, iako to nije bio dogovor i primili smo gol. U nastvku smo opet igrali disciplinovano, ali sam iskreno sumnjao u mnogim momentima utakmice da možemo da boda. Ipak, Bog nam je pomogao da izborimo nerešen rezultat, i taj bod koji smo uzeli znači nam više od boda - doneće nam mnogo na samoupouzdanju i veri u ono što radimo. Čestitam mojim momcima, veoma dobro rade otkad sam stigao u klub i to nam se vraća na terenu", rekao je Đorđević posle utakmice.

Kako do opstanka

U okviru regularnog dela prvenstva ostalo je da se odigra još sedam kola. Posle utakmice sa Voždovcem u Surdulici narednog vikenda, Radnik će gostovati Čukaričkom, potom dočekati Javor Matis, a zatim odigrati meč sa Partizanom u Beogradu. U poslednja tri kola Radnik će najpre dočekati TSC iz Bačke Topole, potom gostovati Novom Pazaru i u poslednjem meču dočekati kruševački Napredak. Posle tzv. "preliminarne faze" šampionata uslediće "finalna faza" (plej of i plej aut). U plej ofu igraće osam najbolje plasiranih, a u plej aut-u preostale ekipe do šesnaestog mesta. U ovoj faze ekipe igraju još po sedam utakmica. Klubovi koji na kraju prvenstva zauzmu 15. i 16. mesto na tabeli preći će u Prvu ligu Srbije, u kojoj će se takmičiti u narednoj sezoni. Ekipe koje budu na 13. i 14. mestu igraće baraž sa klubovima Prve lige koji su u tom takmičenju u sezoni 2022/2023 zauzeli 3. i 4. mesto. Pobednici baraža učestvovaće u takmičenju Super lige, a poraženi u takmičenju Prve lige u sezoni 2023/2024.

Najnovije vesti