Uključi se u najvažniju javnu raspravu za mlade

Vranje - Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je Javni poziv za učešće u Javnoj raspravi o Predlogu strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine.

Javna rasprava o Predlogu strategije sprovodi se od 1. do 19. avgusta 2022, a ono što je izuzetno važno jeste da svako može da se uključi!

Šta je javna rasprava?

Javna rasprava je proces koji ti otvara prostor da iskažeš svoje mišljenje koje će se naći u jednom od najbitnijih dokumenata za unapređenje položaja mladih. Na ovaj način možeš da utičeš na to kako će se država brinuti o mladima do 2030. godine.

Zašto da se uključiš?

Strategija za mlade je najvažniji strateški dokument Republike Srbije koji direktno utiče na život mladih u našoj zemlji, zato nam je važno da svaka zainteresovana mlada osoba kaže šta misli i uključi se u Javnu raspravu.

Kako da se uključiš?

Okrugli stolovi će se održati u Novom Pazaru, Užicu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici i Beogradu, a svi zainteresovani za učešće se mogu prijaviti putem adrese [email protected], uz navođenje imena, prezimena i organizacije iz koje dolaze. Detaljnije o rasporedu realizacije okruglih stolova pročitajte OVDE.

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) će u ovom periodu olakšati uključivanje mladih u Javnu raspravu, tako što će otvoriti mogućnost komentarisanja i dostavljanja predloga kroz digitalne kanale komunikacije kao što su društvene mreže i e-mail. KOMS će komentare prikupljati bez posebne zvanične forme kako bi olakšao učešće mladih, a naš tim će kasnije te komentare uputiti ministarstvu na zvanično utvrđen način.

Koje oblasti su prepoznate Predlogom strategije?

Omladinski rad, prostori za mlade, aktivno učešće mladih, lični razvoj mladih i zdravlje i blagostanje mladih.

Na koji način možeš dati svoj komentar?

Putem Instagram lajv uključenja na stranici @komsmladi svakog dana od 8. do 12. avgusta, putem e-mail adrese [email protected] i porukom u inbox svake stranice Krovne organizacije mladih Srbije na društvenim mrežama.

U narednim danima KOMS će redovno obaveštavati o ovom procesu i na vreme dostaviti svaku važnu informaciju. Najpouzdaniji način da sve vreme budete informisani o ovom procesu jeste da pratite KOMS Instagram stranicu gde će postavljati sve informacije.

Radi se o tebi – uključi se i ti!

Najnovije vesti