U subotu južnjački derbi kola u SLI: Dinamo gostuje Pčinji

Fk Dinamo Vranje gostovaće u subotu Pčinji u Trgovištu, u utakmici koja će predstavljati južnjački derbi u okviru 6. kola Srpske lige Istok.

Prošlonedeljnu utakmicu, u kojoj je došlo do preloma noge fudbalera Dinama Nikole Savića, u klubu žele što pre da zaborave, navodi pred gostovanje Pčinji trener Dinama Saša Jovanović.

"Želimo da je zaboravimo ne samo zbog nezasluženog poraza, već prvenstveno zbog užasne povrede jednog od naših najboljih igrača.

Savketu i ovom prilikom, u ime svih igrača, uprave i stručnog štaba želim brz oporavak i siguran sam da će se vratiti na teren još jači i da će još dugo svojim kvalitetima stavljati na muke protivničke odbrane", kazao je šef stručnog štaba vranjskog kluba.

Jovanović je naglasio da je subotnja utakmica "veoma specifična i važna za oba tima".

"Napetost se oseća u vazduhu.

Bodovi su neophodni i njima i nama.

Apelovao bih baš zbog važnosti meča na aktere lokalnog derbija da sve prođe u duhu fer-pleja.

Svim igračima bih poželeo dobru igru i zdravlje pre svega.

Ekipa Pčinje je za poštovanje, uglavnom sastavljena od bivših igrača Dinama koji će imati dodatan motiv protiv nas.

Ipak, ne bih da ponavljam da je Dinamo veliki klub i da mi jednostavno moramo u svaku utakmicu u ovoj ligi da idemo na pobedu.

Nadam se da ćemo je u subotu igrom, zalaganjem i zajedništvom zaslužiti i osvojiti tri boda za našeg Savketa i sve naše verne navijače", rekao je Jovanović uoči ove utakmice.

Dinamo je uoči ovog gostovanja trinaesti na tabeli sa samo jednim bodom.

Vranjanci su od početka lige osvojili sedam bodova, ali su zbog kazne od minus 6 bodova uoči prvenstva i dalje na dnu tabele.

Ekipa iz Trgovišta je na četrnaestom mestu tabele SLI (liga ima 16 klubova), ima četiri poraza i samo bod zahvaljujući nerešenom rezultatu sa autsajderom Meševom na domaćem terenu u trećem kolu.

Utakmica Pčinja - Dinamo odigraće se u subotu od 16 časova u Trgovištu.

Pčinja slavila pre sedam godina

Poslednji takmičarski meč FK Pčinja i Dinamo odigrali su 2014. godine u finalu kupa Pčinjskog okruga. Tada je Pčinja kao član Pčinjske okružne lige ubedljivo savladala Dinamo, koji je igrao u Zoni Jug, višem rangu takmičenja, sa 6:1 i osvojila Kup pred domaćim navijačima.

Najnovije vesti