U kućnom pritvoru tri vlasnika piljara u Vranju

U sredu 8. aprila vranjska policija privela je tri osobe iz Vranja zbog krivičnog dela "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije" iz člana 248 Krivičnog zakonika Srbije, saopšteno je iz Višeg suda u Vranju u odgovorima na pitanja portala Vranje News.

Nezvanično, reč je o tri vlasnika piljara u Vranju kojima se zamera navodna prodaja voća i povrća na otvorenom, uprkos zabrani koju je 31. marta izreklo Gradsko veće grada Vranja.

- Prema dva lica sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju je odredio meru zabrana napuštanja stana, a na predlog Osnovnog javnog tužilaštva - kaže se u odgovoru Višeg suda.

Prodaja poljoprivrednih, prehrambenih i drugih proizvoda na otvorenom prostoru ograničena je od utorka 31. marta kada je Gradsko veće grada Vranja, na preporuku Gradskog štaba za vanredne situacije, donelo zaključak o ograničavanju takve prodaje na zatvoreni prostor.

ZAPREĆENA KAZNA

U članu 248 Krivičnog zakonika Srbije piše da će se onaj "ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Najnovije vesti