Učenici iz Turske i Bugarske na nedelji mobilnosti u Bujanovcu

Vranje - Posle uspešne mobilnosti u Bugarskoj krajem marta, učenici Osnovne škole Branko Radičević u Bujanovcu ove sedmice dočekuju partnere iz Bugarske i Turske.

Brankovci su domaćini poslednje mobilnosti projekta Steam-powered education, u okviru Erasmus+ programa.

Tema mobilnosti Science in nature pruža mnogo mogućnosti za rad, učenje, sticanje novih saznanja i sve to kroz igru i zabavu.

"Učenike očekuju izazovni naučni ogledi iz domena hemije i fizike.

Nauka nije bauk, a oglede i eksperimente koje su nastavnici ove škole Marija Stojković i Slađan Kitanović pripremili upravo imaju za cilj da učenicima to pokažu", navodi direktor bujanovačke škole Nenad Tasić.

"Neizostavni deo STEAM obrazovanja je i umetnost, pa će se, kako najavljuju domaćini, održati radionica Picasso faces gde će se učenici upoznati sa kubizmom, Pikasom i crtati portrete pomoću najjednostavnijih geometrijskih figura.

Neće izostati ni ekološka radionica Indoor garden, na kojoj će učenici saditi dekorativno sobno cveće koje će kasnije krasiti prostorije OŠ Branko Radičević, razvijati ljubav prema biljakama i svest o značaju biljaka, upoznati se sa karakteristikama i načinom održavanja biljaka koje sade, dok će kasnije razmnožavati ove biljke i nastaviti brigu o njima u sklopu ekološke sekcije", navode nastavnici Marija i Slađan.

Pored edukativne strane mobilnosti, nastavnici i učenici će partnerima pokazati i promovisati kako svoju školu i grad, tako i svoju zemlju.

Brankovci su spremni za goste i sa nestrpljenjem dočekuju ovonedeljno druženje.

N.G.

Rad Vranje News-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole "Mladi i mediji za demokratski razvoj".

Najnovije vesti