Tri nova boda za Surduličane: Radnik - Zlatibor 2:1 VIDEO

Vranje - Fudbaleri surduličkog Radnika zabeležili su u subotu novi prvenstveni trijumf, ovog puta nad ekipom Zlatibora sa 2:1 (0:0), u utakmici 29. kola Super lige Srbije koja je odigrana na Gradskom stadionu u Surdulici.

Junak meča bio je najbolji strelac domaćih i prvi golgeter Super lige Milan Makarić.

On je rešio utakmicu za dva minuta - najpre golom u 57. minutu iz penala, da bi potom u 59. doneo prednost od dva gola svojoj ekipi koja je za goste bila nedostižna.

Zlatibor je uspeo da u 82. minutu smanji na 2:1 preko rezerviste Nemanje Krstića, ali to je bilo sve što su gosti iz Čajetine uspeli da učine.

Ako se analizira utakmica, gosti su nešto agilnije počeli, uz nekoliko pretnji po gol Radnika iz polukontri, ali su Surduličani u prvom delu igre imali više zrelih prilika za gol.

Međutim, mreže su do kraja poluvremena ostale netaknute.

U drugom delu igre Radnik je od početka napadao, a posle prvog gola sve je išlo lakše po Surduličane.

Radnik je na 2:0 imao dve idealne prilike do uveća vođstvo, ali je golman gostiju Dušan Čubraković činio bravure na golu.

Na drugoj strani, u poslednim minutima utakmice golman domaćih Ivan Kostić paradom je spasio gol i tri boda Radniku posle jednog kornera i izvanrednog udarca glavom igrača gostiju Stefana Vukića.

Surduličani su trenutno šesti na tabeli Super lige sa 45 osvojenih bodova, koliko ima i petoplasirani TSC.

Zlatibor je sve dalje od opstanka - osamnaesti je sa 21 bodom koliko ima i šabačka Mačva.

Radnika u narednom kolu očekuje gostovanje poslednjoj OFK Bačkoj koja na dvadesetom mestu ima samo šesnaest bodova.

Najnovije vesti