Tesne pobede Alakinca i Morave, Anđelima i Trnovcu bod, Banja samo gubi

Vranje - Klubova iz Pčinjskog okruga ne blistaju u ovogodišnjem prvenstvu fudbalske Zone Jug, osim donekle zonaša iz Vladičinog Hana i Alakinca kod Surdulice, jedina dva kluba iz Pčinjskog okruga koji su utakmicama 3. kola zabeležili pobede, doduše tesne, iako su sve ekipe iz okruga bili domaćini.

Tim OFK Alakinca iz istoimenog mesta kod Surdulice jedva je sa 4:3 pobedio Poleta 1980 iz Lapljeg sela, ekipu koja je posle tri kola prikovana za dno tabele i nema nijedan bod.

Trijumf je uspela da zabeleži i SFK Morava iz Vladičinog Hana, koje je takođe tesno sa 3:2 savladala novog zonaša ekipu Plantaže iz Donjeg Stopanja.

Samo po bod na svom terenu ostvarili su vranjski Nebeski anđeli protiv Radana iz Lebana (3:3) i tim Ternocija iz Velikog Trnovca, koji je možda imao i najteži zadatak među ekipama iz Pčinjskog okruga u ovom kolu protiv petoplasirane Jablanice iz Medveđe (1:1).

FK Vranjska Banja poražena je i treći put ove sezone.

Njih su na stadionu kraj Banjštice savladali fudbaleri Puste reke sa 1:3.

Ekipi iz Bojnika su to prvi bodovi u ovogodišnjem prvenstvu.

Kada je reč o stanju na tabeli, najbolje plasirana ekipa iz ovog dela zemlje je hanska Morava koja posle tri kola zauzima drugu poziciju na tabeli Zone Jug sa 7 osvojenih bodova u tri kola.

OFK Alakince je sedmo sa 5 bodova, a Trnovac osmi sa 4.

Nebeski anđeli na dvanaestom mestu imaju 2, a Vranjska Banja je bez bodova u tri kola, na pretposlednjem petnaestom mestu tabele.

U narednom kolu sve ekipe iz okruga će gostovati, osim Vranjske Banje koja će u derbiju začelja dočekati vranjske Nebeske anđele.

OFK Alakince će biti gost Čekmina u istoimenom mestu kod Leskovca, SFK Morava imaće težak zadatak u Medveđi protiv Jablanice, kao i Trnovac protiv četvrtoplasiranog Radana u Lebanu.

Najnovije vesti