Težak poraz Morave u Medoševcu, Pčinja nesrećno izgubila kod kuće

Vranje - Fudbaleri Morave iz Vladičinog Hana doživeli su težak poraz od Mladosti u Medoševcu rezultatom 5:1 (4:0), u utakmici 17. kola Srpske lige Istok.

Kod domaćih se posebno istakao veteran Novica Lazarević koji je postigao tri od pet golova.

FK Pčinja, drugi tim iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja, poražena je kao domaćin sa 1:3 od četvrtoplasiranog Radničkog iz Svilajnca.

Gosti su poveli već u 10. minutu golom Nemanje Stojanovića.

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Potom je gudbaler gostiju Andreja Aćimović povisio na 0:2 u 64. minutu, ali je tračak nade Pčinji doneo autogol gostiju za 1:2 u 69. minutu.

Pčinja je u drugom delu igre dominirala, a od postizanja gola imala više prilika za izjednačenje, pre svega preko Zlatka Anđelovića, Bojana Đorđevića koji je pogodio prečku, a dve dodatne prilike propustili su Mitrović i Krstić.

Utakmica je bila napeta do samog kraja, da bi gosti preko Saše Nikodijevića, golom u trećem minutu nadonade vremena, potvrdili osvajanje tri nova boda.

Pčinja je posle ovog poraza ostala na petnaestoj poziciji tabele Srpske lige Istok sa 20 osvojenih bodova.

Hanska Morava je osamnaesta sa 13, a iza nje su jedino zaječarski Kablovi sa 11 i Moravac Orion iz Mrštana sa samo 4 boda.

Na čelu tabele je Budućnost iz Popovca sa 42, a slede Timok 1919 iz Zaječara sa 40, Vlasina sa 39 i Radnički iz Svilajnca sa 38 bodova.

U narednom 18. kolu koje je na programu sledećeg vikenda hanska Morava dočekaće osmoplasiranog Timočanina iz Knjaževca, dok će Pčinja gostovati petoplasiranom OFK Sinđeliću u Nišu.

Najnovije vesti