Sve bolje partije Pčinje u Srpskoj ligi Istok: Lagana pobeda u Paraćinu

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta pobedili su na gostovanju u Paraćinu favorizovano Jedinstvo sa 0:2 (0:0), u utakmici 25. kola Srpske lige Istok.

Tim iz Trgovišta bio je bolji rival tokom većeg dela meča, imali su posed i igrali ofanzivno; do gola su mogli mnogo ranije, još u prvom delu igre, ali su propustili nekoliko izglednih šansi za vođstvo.

Ekipa je nastavila da pritiska domaćina i u nastavku, a kruna takve igre bio je vodeći gol Vranjanca Vasilija Spasića u 72. minutu, koji je bio precizan sa bele tačke nakon rušenja Stefana Manasijeva.

To je bio prvi Spasićev gol u dresu Pčinje, a da ne ostane tako pobrinuo se on sam već u sledećem napadu, kada je postavio i konačan rezultat ove utakmice.

Pčinja, koja od početka prolećnog dela sezone igra znatno bolje nego u prvom delu šampionata, sada je na desetom mestu sa 30 bodova, ali je samo pobeda deli od recimo šeste pozicije na kojoj je sada Vlasina.

Šansu za napredak na tabeli ekipa iz Trgovišta imaće već narednog vikenda kada će u Trgovištu dočekati jedanaestoplasirani Brzi Brod iz okoline Niša, ekipu koja na jedanaestoj poziciji za Pčinjanima zaostaje samo bod.

Najnovije vesti