Buđenje Surduličana: Rad - Radnik 0:1 VIDEO

Vranje/Beograd - Surdulički Radnik pobedio je u subotu beogradski Rad na gostovanju u Beogradu sa 0:1 (0:0), u utakmica 9. kola Super lige Srbije.

Strelac jedinog gola na Banjici bio je ukrajinski internacionalac Evgen Pavlov u 68. minutu utakmice.

On je osam minuta pre toga ušao u igru umesto Vuka Mitoševića.

Domaćini su od 54. minuta igrali sa igračem manje kada je zbog drugog žutog kartona sudija Maksimović isključio igrača Rada Gorana Smiljanića.

Prvih 45 minuta protekli su u dosta sporoj i bezidejnoj igri oba rivala, bukvalno bez udarca u okvir gola, dok je nastavak susreta doneo nešto dinamičniji fudbal, piše portal FK Rad.

- Najpre je pripretio Radnik u 50. minutu preko Stojanovića, koji je sve dobro uradio izuzev završnog udarca.

Uzvratio je Rad preko Miloša Trifunovića dva minuta kasnije, ali iskusni strelac nije uspeo da iskoristi grešku golmana Kostića.

Od 54. minuta građevinari su ostali sa igračem manje na terenu jer je sudija Maksimović dodelio drugi žuti karton defanzivcu Smiljaniću.

Brojčanu prednost na terenu Surduličani su iskoristili u 68. minutu.

Georgijev je centrirao sa desne strane, skočio je Makarić u šesnaestercu Rada, propustio loptu, ona je stigla do Pavlova koji je bio neumoljiv za 0:1.

Od 73. minuta trener Radojičić je u igru uveo dvojicu špic igrača (Kasalicu i Bjedova) i sve karte bacio u napad, ali ni to nije dalo rezultata.

Malo je nedostajalo da Radnik duplira prednost u 83. minutu, ali je Marković padom u noge sprečio Danovskog da pošalje loptu u mrežu.

Minut pre kraja utakmice Surduličani su tri puta šutirali u okvir gola, ali su njihovi udarci na vreme izblokirani - objavili su domaćini na svom zvaničnom veb sajtu.

Stadion: Kralj Petar Prvi, gledalaca 600.

Sudija: Đorđe Maksimović

Strelci: 0:1 Pavlov u 68. minutu

Žuti kartoni: Smiljanić, Stjepanović, Perendija, Nikolić, Bjedov (Rad), Stojanović, Pavlović (Radnik)

Crveni karton: Smiljanić, Aleksandar Gašić (trener golmana – Rad)

Rad: Marković, Nikolić, Perendija, Bosančić (od 73. Kasalica), Kovalenko, M. Trifunović, Stjepanović (od 73. Bjedov), Petrović, Milošević, Živković (od 57. Stević), Smiljanić

Radnik: I. Kostić, M. Kostić, Marković, Stevanović, Makarić, Danoski, Bojić (od 66. Georgijev), Kričak, Stojanović, Mitošević (od 60. Pavlov), Tomić ( od 77. Pavlović)

Surduličani su sa tri nova boda pobegli sa začelja i sada se nalaze na dvanaestom mestu tabele Super lige sa 7 bodova.

U sledećem kolu Radnik će na još jedno gostovanje i to u Ivanjicu "na noge" Javor Matisu koji je u ovom kolu poražen od Spartaka u Subotici (1:0), ali i dalje ima bod više od Surduličana.

Najnovije vesti