Surduličani ugrozili plasman u plej-of: Radnik - Vojvodina 0:1 (0:1)

Surdulički Radnik izgubio je od Vojvodine na svom terenu sa 0:1 (0:1), u utakmici 29. kola Super lige koja je bila jedna od ključnih za plasman domaćina u plej-of Super lige.

Lopta je u mreži Radnika završila u 9. minutu kada je Pajović postigao autogol u želji da izbije loptu posle jednog napada Novosađana.

Radnik je počeo meč agresivnije.

Već u 5. minutu Ristović je poslao pas u šesnaesterac ka Zlatanoviću, koji je šutirao sa desetak metara iskosa, ali je lopta otišla van okvira gola.

Surduličane je možda i presekao rani gol Vojvodine.

U 9. minutu Zukić je prošao po desnoj strani i centrirao oštro u peterac, a Pajović je, u želji da izbije loptu, postigao autogol.

U 22. minutu slobodan udarac za Radnik sa oko 20 metara odlično je izveo Ristović, šutirao u bliže rašlje, ali je Rockov fantastično odbranio.

U 37. minutu posle solo prodora Ristović je prošao pored nekoliko fudbalera Vojvodine i šutirao sa oko 21-22 metra, ali je lopta otišla preko gola.

Radnik je i u drugom poluvremenu napadao i stvarao šanse, ali je efikasnost izostala i Vojvodina je sačuvala prednost koja ju je odvela na osmo mesto tabele Super lige.

SASTAVI

Radnik: Vasiljević – Milovanović, Pajović, Stevanović, Keremeh – Stamenković, Ristović, Đorđević, Pejčić – Stanisavljević, Zlatanović.

Vojvodina: Rockov – Graovac, Veselinović, Saničanin, Lazarević – Stojković, Zlomislić, Milojević, Zukić – Matić, Nešković.

Radnik je ovim porazom znatno umanjio šanse za plej-of u koju ulazi osam prvoplasiranih ekipa.

Surduličani su trenutno deseti na tabeli sa 35 bodova.

Isto toliko ima Spartak na devetom mestu, dok osmoplasirana Vojvodina ima bod više.

Radnik čak ni pobeda protiv Dinama u poslednjem kolu neće garantovati plasman među osam najboljih, jer zavisi od rezultata konkurenata.

U slučaju pobede Radnika nad Dinamom potrebno mu je da Spartak ne savlada Rad na svom terenu, što je malo verovatno, i da Vojvodina izgubi od Partizana u Novom Sadu, ili da odigra nerešeno, što takođe nije sasvim izvesno.

Sve druge kalkulacije su komplikovanije za Surduličane, jer Radnik mora da na tabeli prestigne obe ekipe.

Najnovije vesti