Surduličani slavili u Šapcu: Mačva - Radnik 1:2 (1:2)

Fudbaleri surduličkog Radnika ostvarili su važnu pobedu protiv Mačve u Šapcu rezultatom 1:2 (1:2), u utakmici 20. kola Super lige Srbije u fudbalu.

Mačva je prva povela golom Adamovića u 15. minutu susreta, iako je već u drugom minutu ostala bez pouzdanog odbrambenog igrača Nenada Jovanovića, koji je posle jednog starta dobio direktan crveni karton.

Radnik se u nastavku prvog poluvremena konsolidovao i najpre preko Igora Zlatanovića u 23. minutu izjednačio ja 1:1, da bi Milan Stojanović golom u 29. minutu obezbedio vođstvo Surduličanima.

CRTICE

Na stadionu u Šapcu igrala se vrlo nervozna utakmica dve ekipe koje je uoči meča delio samo bod; Mačva je imala 21, a Radnik 22 boda.

Posebno je atmosfera bila naelektrisana posle isključenja igrača domaćih Jovanovića.

U ekipi Mačve požuteli su strelac Adamović, još u 13. minutu, te Gemović u 32, dok su kod Radnika žute kartone u prvom delu igre dobili Danoski u 4, Pejčić u 16. i strelac drugog gola Stojanović u 34. minutu.

U nastavku utakmice, nastavilo se sa nervoznom igrom, pa je već u 46. minutu požuteo vezni igrač Radnika Filip Stojanović, a u 51. i igrač Mačve Nemanja Tošić.

U 78. minutu Stevanović je u ekipi Mačve zamenio Gemovića, a igrač domaćih Obrovac požuteo je u 83. minutu, kao i Filip Pejović u 86.

Iskusni veznjak Radnika Vladan Pavlović ušao je u igru umesto Danoskog u 60. minutu utakmice, dok je trener Mačve Darko Tešović zamenio dva igrača - Jeremić je u igri umesto Šušnjara od 59, a Marić umesto Tošića od 61. minuta.

Trener Radnika Milan Milanović menjao je u ekstra vremenu - Milana Stojanovića zamenio je Faton Džemaili, a Dušana Pantelića Bojan Bojić.

U 95. minutu požuteo je odbrambeni igrač Surduličana Dušan Stevanović.

Utakmicu je sudio Nenad Đokić iz Užica.

Iskusna ekipa Radnika u nastavku je, sa igračem više, uspela da sačuva vođstvo i osvoji važne bodove u trci za ulazak u plej-of.

Radnik je sa tri nova boda sakupio ukupno 25 i sada na devetom mestu zaostaje samo bod za osmoplasiranom Vojvodinom i sedmoplasiranim Porleterom, koji svoje utakmice igraju kasnije u nedelju (od 17 časova).

Proleter dočekuje Čukaričkog, a Vojvodina gostuje OFK Bački.

Radnik bi u sledećem kolu, u subotu 15. decembra, trebalo da ima lak zadatak protiv ekipe OFK Bačka na domaćem terenu.

Najnovije vesti