Stanković: Posao za Albance nakon ukidanja zabrane zapošljavanja

Vranje/Bujanovac - Nakon ukidanja zabrane zapošljavanja u javnom sektoru biće rešavan problem radnog angažovanja Albanaca u državnim institucijama, izjavio je u Bujanovcu šef Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković.

On je, učestvujući u radu konferencije "Jug Srbije i Evropska unija – izazovi na putu", apelovao da se tome "pristupi na transparentan način, bez partijskog zapošljavanja".

Prema rečima Ragmija Mustafe, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, jednog od panelista pored Stankovića, nemačkog ambasadora Tomasa Šiba i šefa Kancelarije OEBS-a u Bujanovcu Đakoma Bosisia, Albanci traže "da Preševska dolina bude deo dijaloga Beograda i Prištine".

- To tražimo iz razloga što Srbija nije učinila ništa na implementaciji dosadašnjih dogovora sa Albancima - rekao je Mustafa.

On je ukazao na probleme u pravosuđu, zdravstvu, obrazovanju, naglasivši da Albanci neće pristati na promenu svog simbola – zastave Albanije.

Za nemačkog ambasadora Šiba važna je primena poglavlja 23 i 24 u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji, posebno u oblasti pravosuđa i slobode medija.

Konferenciju u Bujanovcu organizovao je Odbor za ljudska prava iz Preševa.

Najnovije vesti