SRS: Opštinski čelnici u Banji bave se samo sobom i svojim platama

Iz Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) u Vranju preko pisanog dopisa medijima obavestili su javnost da su u toj stranci "zapanjeni ponašanjem čelnika opštinske vlasti u Vranjskoj Banji".

- Kada se pogleda plan javnih nabavki ove gradske opštine za 2021. godinu jasno se vidi da naprednjačka vlast ne planira bilo kakve ozbiljne projekte koji bi poboljšali svakodnevni život građana u Vranjskoj Banji.

Tu se najavljuje izrada nekakve projektno-tehničke dokumentacije za neke radove koji tek treba da uslede, ali niko ne zna kada.

Neverovatno je da su čelnici ove opštine predvideli nešto više od 8 miliona dinara za "periodično održavanje – ojačavanje kolovoza ulica na teritoriji GO Vranjska Banja".

Međutim, nisu bili tako skromni kada su određivali troškove za predsednika opštine, članove opštinske vlade – opštinskog veća i skupštine opštine.

Predsednik opštine Dragan Sentić i njegov zamenik Marko Nikolić u 2021. godini koštaće građane Vranjske Banje preko četiri miliona dinara; preciznije, 4,4 miliona dinara.

Tako piše u opštinskom budžetu - navode vranjski radikali.

Iz Šešeljevog odbora u Vranju dodaju da će i odbornici "građane ove male opštine koštati 6,1 milion dinara".

- Dakle, opštinski čelnici će se baviti sami sobom i svojim zaradama za koje ima novca u budžetu, dok će građanima svakodnevno pričati bajke o lepom životu i razvoju opštine.

Kako izgleda taj razvoj i lep život vidi svaki građanin Vranjske Banje kada izađe na ulicu ispred svoje kuće i vidi rupe po ulicama, nedostatak pešačkih staza i kada ispraća svoje dete u inostranstvo.

O selima u ovoj opštini da ne govorimo.

Ukoliko se nastavi ovim tempom, stanovnici sela u Vranjskoj Banji će tek za nekoliko vekova dobiti elementarne uslove za život.

Posle svega, postavlja se logično pitanje – gde završava novac od poreza na imovinu i druge dažbine koje građani Vranjske Banje uredno plaćaju?

Nikada nismo čuli od naprednjačke vlasti da li ima bilo kakav program ili projekat koji bi zadržao mlade ljude u ovoj opštini.

Građanima ne trebaju borci za fotelje - zaključuje se u saopštenju vranjskog odbora SRS.

Najnovije vesti