Srpska liga Istok: Porazi Pčinje i Morave na startu šampionata VIDEO

Vranje - Poraze su doživeli oba kluba iz Pčinjskog okruga na startu prvenstva Srpske fudbalske lige Istok.

Pčinja iz Trgovišta, prošlogodišnji šampion Zone Jug, izgubila je na gostovanju u Zaječaru od Timoka 1919 rezultatom 2:1 (1:0).

Ekipa iz Trgovišta hrabro je igrala na ovom gostovanju, ali su ih propuštena dobra prilika u prvom, a potom i "dva zicera" u drugom poluvremenu koštali bodova.

Domaćin je poveo golom Nemanje Ristića u 29. minutu igre i tim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugom delu susreta Pčinja je preuzela inicijativu i dominirala, ali nije uspela da kruniše nadmoć i pored dve kolosalne prilike u 65. i 67. minutu utakmice kada je u obe situacije odlično reagovao golman domaćih Jovanović.

Za ta dva promašaja stigla je kazna već u 69. minutu kada je prednost domaćina duplirao Miloš Rošević.

Počasni gol za Pčinju postigao je Marjan Petrović u 89. minutu igre iz penala.

TIMOK 1919 – PČINJA 2:1 (1:0)

ZAJEČAR. Gradski stadion podno Kraljevice. Gledalaca: -. Sudija: Aleksandar Vukadinović (Biš). Pomoćnici: Dušan Milenković (Niš), Srđan Milićević (Kuršumlija). Četvrti sudija: Ivana Čolaković (Boljevac). Delegat: Marko Mihajlović (Leskovac). Igor Kocić (Vlasotince). Strelci: Nemanja Ristić u 29, Miloš Rošević u 69. minutu za Timok 1919, Marjan Petrović u 89. minutu (iz penala) za Pčinju. Žuti kartoni: Gordić, Milić, Todorović (Timok 1919), M. Đorđević, Petrović (Pčinja).

TIMOK 1919: Jovanović, Cvetković, Milić, N. Ristić (od 65. Todorović), Ognjen Nikolić, Dragićević, Rošević, Uroš Nikolić (od 51. Miloš Nikolić), Rudić – (od 3. Kovačević), Radosavljević, Gardić.

PČINJA: Mihajlović, Anđelović, Velinović, Krstić, Tasić, Stošić (od 68. Milenković), Ćuković, Petrović, Stoiljković, Mitrović.

Drugi srpskoligaš iz Pčinjskog okruga, Morava iz Vladičinog Hana, poražena je kao domaćin od Rembasa iz Resavice sa 0:2 (0:1).

Za goste su pogađali Angelovski u 35. minutu iz neposredne blizine nakon brze kontre gostiju i Jovanović nakon snažnog šuta sa dvadesetak metara u 75. minutu utakmice.

Hančanima ostaje žal za propuštenim prilikama (posebno Uroševića) za osvajanje makar boda na debiju u novom šampionatu Srpke lige Istok.

Pčinja će i u narednom kolu imati težak zadatak jer će gostovati Vlasini u Vlasotincu, ekipi koja je u prvom kolu bila bolja na gostovanju od domaćeg Moravca u Mrštanima.

Hanska Morava će na gostovanje Župi u Aleksandrovac, timu koji na premijeri lige doživeo težak poraz (4:0) u Nišu od Car Konstantina.

Golove sa meča FK Morava - Rembas možete pogledati u nastavku u video materijalu sa Fejsbuk kanala kluba iz Resavice.

Najnovije vesti