Srpska liga Istok: Pčinja ubedljiva, poraz Morave u Hanu

Vranje - FK Pčinja iz Trgovišta ostvarila je očekivanu pobedu na gostovanju poslednjeplasiranom Moravcu u Mrštanu od 0:6 (0:1), u utakmici 30. kola Srpske lige Istok.

Domaćin, koji od početka prvenstva ima sakupljena svega četiri boda, nekako se i držao u prvom delu igre, ali ih je Pčinja potpuno pregazila u nastavku.

Strelci su bili Vladimir Stojiljković koji je dva puta zatresao mrežu domaćih, dok su se po jednom u listu strelaca upisali štoperi Aleksandar Krstić i Miloš Milenković posle centaršuteva Zlatka Anđelovića, te Davor Stojilković i Nikola Arsić koji su ušli sa klupe.

Morava iz Vladičinog Hana, koja se polako oprašta od ovog ranga takmičenja, poražena je kao domaćin od Dunava iz Prahova sa 1:2 (1:1).

Hančani su posle ovog kola na osamnaestom mestu i treća su najslabija ekipa lige uz Kablove iz Zaječara i već pomenuti Moravac.

Pčinja je, pak, jedna od najboljih ekipa lige u prolećnom delu prvenstva jer u poslednjih davanaest kola ima deset pobeda, jednu nerešenu utakmicu i samo jedan poraz.

Tim iz Trgovišta trenutno je šesti na tabeli sa 51 bodom i realno, ukoliko nastavi sa ovakvim igrama, može da dogura i do četvrtog mesta na kraju prvenstva Srpske lige Istok.

Ostalo je da se odigra još osam prvenstvenih kola.

U narednom Pčinja će dočekati trinaestoplasiranog Car Konstantina iz Niša, dok će hanska SFK Morava imati najteži mogući zadatak na gostovanju Timoku 1919, lideru prvenstva, koji je usamljen na vrhu tabele sa 74 boda, sedam više od drugoplasirane Budućnosti iz Popovca.

ISPADA OSAM, ULAZE ČETIRI EKIPE

Iz Srpske lige Istok ispašće na kraju sezone sedam najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige Istok, odnosno osam najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz baraž ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije. U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga iz grupa Istok, Zapad, Jug i Centar. Trenutno stanje na tabeli pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti