Srpska liga Istok: Pčinja nastavila niz pobeda, pao Timočanin

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta pobedili su domaćeg Timočanina u Knjaževcu sa 1:2 (0:1), u utakmici 26. kola Srpske lige Istok.

U jednom od derbija kola protiv osmoplasiranog tima lige strelci za Pčinju bili su Petar Veličković (sedmi gol u prvenstvu) i Nikola Arsić.

Pčinjani, koji su prvi deo sezone završili na četrnaestom mestu sada su već šesti na tabeli.

Nemaju poraz u prolećnoj sezoni, odnosno nisu poraženi od 17. kola i gostovanja Sinđeliću u Nišu.

Od tada pobedili su kao domaćini Dunav iz Prahova, Timok 1919 iz Zaječara, Vlasinu iz Vlasotinca, zaječarske Kablove i Mladost iz Medoševca, a u gostima odigrali nerešeno na gostovanju protiv PPT-a u Trsteniku, a pobedli Jedinstvo u Paraćinu i sada Timočanina.

Dobar rezultat ostvarila je u 26. kolu i FK Morava iz Vladičinog Hana, koja je kao domaćin odigrala nerešeno sa trećeplasiranom Budućnosti iz Popovca.

Ipak, Hančani su i dalje u opasnoj zoni jer se nalaze na 18. mestu sa dvadeset bodova (liga ima 20 timova), sa minimalnim šansama za opstanak.

Naime, iz lige ispada osam timova, a dvanaestoplasirani Car Konstantin ekipi iz Hana "beži" četrnaest bodova.

U narednom 27. kolu Srpske lige Istok Pčinja će dočekati dvanaestoplasiranog Radana iz Lebana, a Morava će gostovati sedmoplasiranom SFS Borcu u Paraćinu.

ISPADA OSAM, ULAZE ČETIRI EKIPE

Iz Srpske lige Istok ispašće na kraju sezone sedam najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige Istok, odnosno osam najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz baraž ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije. U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga iz grupa Istok, Zapad, Jug i Centar.

Najnovije vesti