SPS organizuje komemoraciju povodom smrti profesora Momčila Zlatanovića

Povodom smrti prof. dr Momčila Zlatanovića iz Gradske organizacije SPS-a saopšteno je da će u ponedeljak u 11 časova biti organizovan komemorativni skup u prostorijama stranke u Vranju.

"Sa velikom tugom i bolom socijalisti Vranja primili su vest o smrti profesora Momčila Zlatanovića.

Profesor Zlatanović svoj životni i radni vek posvetio je svom narodu.

Neumorno je istraživao, prikupljao, čuvao i publikovao obimnu građu iz oblasti folkloristike, leksikografije, narodne književnosti, kulture i tradicije vranjskog kraja.

Iza sebe je ostavio grandiozno naučno delo, a njegova terenska istraživanja vranjskog kraja i u izvesnom obimu i Kosovskog Pomoravlja, po značaju se nalaze u gotovo istoj ravni sa delom Vuka Karadžića", navode socijalisti, ukazujući da je Zlatanović "bio jedan od osnivača partije u Vranju".

Socijlisti navode da je biran za člana Glavnog odbora SPS-a od 1990. do 1996. godine, a za člana Izvršnog i Gradskog odbora SPS Vranje od 1990. do 2008. godine.

"Iako je više puta kandidovan za narodnog poslanika i druge visoke političke i javne funkcije, uvek je blago savetovao da je to posao za mlađe, a da je on tu da pomogne koliko može.

A, pomagao je nemerljivo, svojim izuzetnim poznavanjem istorijskih uslova, kulturne i političke tradicije vranjskog kraja, te briljantnim analizama savremenih društvenih i političkih kretanja.

Veliki u delima, blag u rečima i skroman u životu, takav je bio profesor Momčilo Zlatanović.

Socijalistička partija Srbije u Vranju ponosna je što je u svojim redovima imala Momčila Zlatanovića, čiji odlazak sa životne scene predstavlja nenadoknadiv gubitak, kako za SPS, tako i za grad Vranje i Srbiju.

Porodici upućujemo izraze dubokog poštovanja i saučešća.

Počivaj u miru profesore, neka ti je večna slava i hvala", navode u saopštenju iz SPS-a.

Najnovije vesti