SPS: Na Dan oslobođenja oštro protiv revizije istorijskih činjenica

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije čestitao je saopštenjem "građankama i građanima Vranja i Vranjske Banje sedamdeset petu godišnjicu od oslobođenja u Drugom svetskom ratu".

- U četvorogodišnjoj borbi za oslobođenje zemlje 12.000 boraca vranjskog kraja svrstalo se rame uz rame u milionski stroj antifašista u borbi protiv najvećeg zla savremenog sveta – fašizma.

U borbi za jedan od najsvetlijih ljudskih i civilizacijskih ideala – slobodu, živote je položilo 954 boraca narodno-oslobodilačkog pokreta i 660 civilnih žrtava fašističkog terora.

Socijalistička partija Srbije, kao baštinik ideja slobode, pravde i jednakosti snažno se suprotstavlja aktuelno prisutnim namerama u regionu da se na grub način izvrši revizija istorijskih činjenica, te da se najverniji saradnici i sledbenici fašizma svrstaju na stranu onih koji su u borbi protiv fašista dali ono najvrednije – svoje živote.

Socijalisti Vranja povodom ovog značajnog jubileja, 75 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, ukazuju na činjenicu da je u ovom periodu mira i slobode naš grad ostvario dinamičan ekonomski i kulturni razvoj i svrstao se u red razvijenih gradova u Republici Srbiji.

Socijalistička partija Srbije u Vranju će kao i uvek do sada i u narednom periodu koji sa sobom nosi brojne poteškoće i neizvesnosti, biti u službi našeg naroda i građana i davati svoj puni doprinos daljem razvoju, prosperitetu i stabilnosti našeg grada i vranjskog kraja - kaže se u saopštenju SPS-a Vranje.

Najnovije vesti