Spasić: Psihopate su moje upozorenje okarakterisali kao govor mržnje VIDEO

Vranje - Ono što sam napisao na Fejsbuku nije bilo sa namerom da bilo kome pretim i da bilo koga ugrozim; nisam pomenuo nijedno ime, namera mi je bila da ukažem na izuzetno ozbiljan problem koji mi imamo sa migrantima, izjavio je u četvrtak Dragan Spasić, koliko juče lider Dveri u Trgovištu, a od danas član Okružnog odbora Nove Srbije u Vranju.

On je, govoreći na konferenciji za medije na kojoj se predstavio medijima kao novi član novosrbijanaca, prevashodno govorio o slučaju "govora mržnje" koji mu se spočitava u vezi sa migrantima i članicama vladajućeg SNS-a, a u vezi sa rečenicom: "Da se napravi popis uticajnih SNS lica i da posle promene vlasti migranti nasele u njihovim kućama, stanovima"... dati im njihove ćere i žene da siluju".

Zbog toga mu je, kako kaže, predsednik opštine Trgovište i tamošnjih naprednjaka Nenad Krstić podneo krivičnu prijavu.

Spasić je pred novinarima rekao da je SNS doveo u kontekst ove priče "zato što oni dovode migrante".

- Moja izjava je dvojako tumčena.

Psihopate su je protumačile kao poziv na linč i silovanje, dok normalni ljudi iz toga izvlače pouku.

Pratim intenzivno materiju, ne vidim da novinari o problemu sa migrantima mnogo pišu.

Posebno ne o tome koja je svrha dolaska migranata u Srbiju.

Ako stvar pogledamo laički, pitam vas koliko nas može ilegalno da pređe državnu granicu, a da pritom ne bude sankcionisan od državnih vlasti.

Gledano sociološki i politički može da se kaže da mi nemamo potrebe za graničnom policijom.

Ako se tako ulazi u Srbiju, onda mi nemamo državu - naveo je Spasić pred novinarima.

POZIV TUŽILAŠTVA

- Policiji me prijavio predsednik opštine i naprednjak Nenad Krstić. Policija mora da postupa po prijavi. Došli su ljudi, bili su vrlo ljubazni i učtivi, a naš razgovor je protekao bez problema. Malo im je bio problem šta da me pitaju. Imam poziv za 20. novembar da se javim tužilaštvu. To je po meni sasvim normalna stvar. Ono što nije normalno u celoj priči je da li je reč o insceniranoj reakciji tužilaštva pod političkim pritiskom izvan tog sistema. Dobio sam link na kome sam video da izvesni Dragan J. Vučićević, vlasnik nekih novina čije ime ne znam, gostuje na nekoj televiziji i vrišti, histeriše, poziva tužilaštvo da reaguje, pita ih "šta čekaju". Vrši se pritisak na tužilaštvo. Pretpostavljam kakva će morati da bude njihova reakcija. Konsultovao sam adovkata, njemu je pomalo smešno, ali otići ćemo i videti šta nas čeka. Ja ne znam šta ću im reći na tom razgovoru, ali valjda oni znaju šta će meni da kažu. Valjda znaju zašto su me pozvali - reko je Spasić na konferenciji za medije u četvrtak.

On je naveo da iz medija i sa interneta zna "za mnogo slučajeva napastvovanja, silovanja, pljački, nasilja, pokušaja otimanja i pipkanja deteta od šest goidna, o vozu punom migranata bez ijednog Srbina"...

- Nameće se pitanje - šta će nam ti ljudi, gde ćemo sa njima, kakvi su ti ljudi, šta nam donose, s kojim su ciljem ovde došli?

Prave nas budalama, vi vidite da su to uglavnom muškarci u zrelom dobu.

Zar izbeglice od rata nisu žene, deca, stari i bolesni.

Zašto ne idu u Saudijsku Arabiju koja ima prostranstvo od preko 2 miliona kilometara kvadratnih i svega 22 miliona stanovnika.

Za tu državu i milijardu stanovnika ne bi bilo mnogo.

Kod nas je islam, istorija nas uči, došao "na kolac i na bajonet".

Dosta nam je toga.

Šta smo kroz istoriju imali od islama osim danka u krvi, gubitka života, podela po verskoj i nacionalnoj osnovi - kazao je Spasić.

Na kraju je kazao kako smatra da je protiv njega "hajka pokrenuta iz sasvim drugog razloga".

- Pokrenuta je zato što sam zahtevom za dostupnost informacijama od javnog značaja, upravo tog dana 8. novembra kada sam satanizovan, zatražio od gradske vlasti u Trgovištu da mi daju podatke o površini šume zahvaćene požarima u Trgovištu.

Da odgovore zbog čega je uvedena vanredna istuacija i koliko je novca potrošeno proglašenjem te vanredne situacije.

I druga svar - diskriminacija koju trpim u svojoj školi.

Republički prosvetni inspektori pronašli su sijaset nepravilnosti u radu direktora, kadra SNS-a, a ja sam inicirao kontrolu - rekao je Spasić.

Podsećanja radi, u petak 8. novembra na svom profilu na Fejsbuku Dragan Spasić je objavio status: "Da se napravi popis uticajnih SNS lica i da se posle promene vlasti migranti nasele u njihovim kućama, stanovima; dati im njihove ćere i žene i da siluju".

Njegov istup osudila je Unija žena SNS Vranju, te više drugih stranaka.

Srpski pokret Dveri izrazio je žaljenje zbog istupa Dragana Spasića, koji je, kako se kaže, "bio i administrator opštinskog odbora Dveri u Trgovištu" i uputio iskreno izvinjenje "svima koji su uznemireni njegovom ličnom neodmerenom objavom na društvenoj mreži".

"Zbog neprimerenih reči" Spasić je u subotu 9. novembra razrešen funkcije predsednika OO Dveri u Trgovištu, napisao je lider Dveri Boško Obradović na svom Tviter nalogu.

Spasić je potom prešao u Novu Srbiju, a na konferenciji za medije u četvrtak promovisan je kao član Okružnog odbora novosrbijanaca u Vranju.

Najnovije vesti