Služba Fizijatrije dobila nove prostorije posle 40 godina FOTO/VIDEO

U Zdravstvenom centru (ZC) u Vranju u utorak su otvorene renovirane prostorije Službe fizikalne medicine, nekada smeštene u zgradi gde se nalazio PTO, a od danas službe koja će funkcionisati u zgradi bivše Transfuzije.

- Uslovi za preseljenje ove službe stvorili su se prelaskom službi Patologije i Transfuziologije u zgradu novog hirurškog bloka.

Prostorije su adaptirane za potrebe fizikalne medicine, a dva i po meseca rada i truda uloženo je da se prostorije prilagode potrebama ove službe - kazala je na otvaranju v.d. direktorka ZC Ljiljana Antić.

Načelnik Fizijatrije Dragiša Mihajlović naglasio je da je odeljenje renovirano angažmanom zaposlenih, rukovodstva ZC i sponzora.

- Dobili smo novi prostor posle 40 godina i to je samo po sebi veliki pomak u radu ove službe.

Svima smo zahvalni, kao i mnogim humanim ljudima koji su nam pomogli u renoviranju.

Renoviranje ovih prostorija će nama unaprediti uslove rada, imamo veći prostor, a svi osiguranici koji dolaze da se leče imaće bolje i unapređenije terapije, u suštini sve je u službi pacijenata.

Najznačajniji detalj je da smo dobili prostoriju za rehabilitaciju dece do tri godine, bebice će moći odmah posle rođenja, kada za tim postoji potreba, da dolaze kod nas na rehabilitaciju - kazao je Mihajlović.

Upravnik Opšte bolnice Vranje hirurg Saša Đorđević naglasio je da su učenici sa fizioterapeutskog smera Srednje medicinske škole Dr Izabel Emsli Haton u Vranju dali veliki doprinos prilikom renoviranja i uređivanja novih prostorija Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Služba za fizikalnu medicinu u Vranju ima 22 zaposlena.

Pružaju usluge ortopedskim neurološkim, pedijatrijskim, neonatološkim pacijentima, potom pacijentima sportske medicine, infektivnog odeljenja i sl.

U službi su zaposlena četiri lekara, dok ostatak kolektiva čine viši i srednji terapeuti.

Lekari dnevno imaju najmanje 100 do 120 pacijenata, a do 500 pacijenata dnevno dođe kod terapeuta za terapije.

VEĆI PROSTOR, MANJAK LJUDSTVA

Ubuduće će Služba fizikalne medicine imati tri puta veći prostor od onog koji im je do sada stajao na raspolaganju.

- Ovaj broj zaposlenih nije dovoljan, potrudićemo se da uz pomoć rukovodstva nađemo rešenja da zaposlimo određeni broj ljudi da bismo adekvatnije odgovorili potrebama pacijenata - naglasio je načelnik Mihajlović.

Najnovije vesti