Skupština: Usvojen rebalans, grad se neće zaduživati do kraja 2019'

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su u četvrtak Odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja, odnosno rebalans budžeta za 2019. godinu.

Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije, istakao je da je u prethodnom periodu postignuta finansijska uravnoteženost i da se lokalna samouprava ove godine više neće zaduživati.

- Prihodi lokalne samouprave su 2,77 milijarde dinara, rashodi i izdaci su 2,79 milijare, što daje budžetski deficit od 22 miliona dinara.

Početnom odlukom planiran je deficit u budžetu od 214 miliona dinara ili 8 odsto, ali zahvaljujući boljoj naplati izvornih prihoda i prodajom zemljišta sada je 22 miliona deficit sveden na 0,8 procenta.

Na taj način smanjen je budžetski deficit i tim sredstvima biće finansirana izgradnja kapitalnih objekata poput pozorišta, vrtića u naselju Raška, putne, vodovodne, kanalizacione i atmosferske infrastrukture, Gradskog parka i stadiona, stanova za pripadnike Službi bezbednosti, zadružnog doma u Dubnici, kao i uređenja Industrijske zone Bunuševac - rekao je Kostić.

U nastavku sednice usvojeni su Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o socijalnoj zaštiti.

Najnovije vesti