Saša Arsić (NS): Mene su još u martu prebili naprednjaci

Posle napada na dvojicu funkcionera narodne stranke (NS) u Vranju i prebijanja lidera Levice Srbije Borka Srefanovića u Kruševcu, Saša Arsić, regionalni koordinator Narodne stranke NS za Pčinjski okrug, izjavio je da je "sistem fizičke sile nije novina u političkom životu pod sadašnjom vlasti", te da je on "prvi funkcioner narodnjaka koji je pretučen, i to još u martu ove godine", u selu Kuštica u bujanovačkoj opštini, u vreme kada su se održavali izbori za Savete mesnih zajednica.

- Bio sam napadnut i uboden oštrim predmetom u ruku.

Do napada je došlo u izbornom danu za Savete MZ, kada su članovi Srpske napredne stranke (SNS), oni koji su bili zaduženi da čuvaju kutije, pozvali svoje batinaše iz stranke u Bujanovcu.

Došla su njih trojica, izbacili su iz prostorije članove komisije iz naše stranke, koji su bili angažovani na praćenju izbornog procesa.

Na njihov poziv, kao član Komisije za regularnost izbora u bujanovačkoj opštini, obišao sam biračko mesto, zatekao osobe koje uopšte nisu bile članovi komisije za praćenje izbora na tom biračkom mestu.

Na pitanje šta rade tu i zašto su izbacili naše posmatrače, odgovorili su da se moram skloniti odatle jer će me, kako su sami kazali, "prebiti i ubiti".

Nakon verbalnog sukoba, jedan od njih me je napao i udarao, dok je drugi pokušao oštrim predmetom da me ubode, u čemu je delimično uspeo i naneo mi povredu na ruci.

Nisam ja kriv naprednjacima što gube izbore u bujanovačkoj opštini.

Gube, jer im narod "sudi" za njihovo ponašanje - rekao je Arsić u izjavi novinarima u Vranju.

Legneš u Srbiji, probudiš se na Kosovu

Arsić je za portal Bujanovačke izjavio da mu je Vuk Jeremić, njegov partijski šef, "preneo informacije iz diplomatskih krugova" da su "pregovori Vučića i Tačija u vezi sa razgraničenjem ušli u završnu fazu".

- Više ne pričamo o politici, već o sudbini Bujanovca.

Jeremić mi je kazao da postoji dokument od 60 strana o detaljima razgraničenja, odnosno razmeni teritorija o kome pregovaraju predsednici Srbije i Kosova.

Stiglo se do četrdesete strane i mnogi detalji su usaglašeni.

Bilo je sporno kome će pripasti autoput i navodno je dogovoreno da on ostane Srbiji.

Ali, zato lako može da se desi da se jednog skorog jutra mi u Bujanovcu probudimo na Kosovu, jer se više ne razgovara o pripajanju samo pograničnih naselja već celog grada, ali i Preševa - izjavio je Arsić za Bujanovačke, posle subotnjeg regionalnog sastanka stranke i tribine opozicionog Saveza za Srbiju u Leskovcu.

Snimak u kome Arsić govori o prebijanju u Kuštici u martu ove godine možete pogledati u video materijalu ispod, počev od 39.20''.

Najnovije vesti