Ružić optužuje Mustafu za privatizaciju Nacionalnog saveta Albanaca

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je da je Nacionalni savet Albanaca (NSA), dodeljivanjem zahvalnica organizatorima nepriznatog referenduma iz 1992, "dramatično izašao iz svojih nadležnosti i ugrozio interese građana koje bi trebalo da zastupa".

- Ovakav čin flagrantno izlazi van nadležnosti saveta nacionalnih manjina i mogu samo da zaključim da je ovo bio pokušaj zadobijanja medijske pažnje nečim što apsolutno nema bilo kakve logičke veze sa ciljem rada Saveta – rekao je Ružić za Novosti.

On je dodao da "razne avanture izlaska iz Ustavom i zakonom definisanih okvira, predstavljaju politizaciju, odnosno suštu suprotnost onome što je interes građanki i građana, pripadnika nacionalnih manjina koji žive na teritoriji Republike Srbije“.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković nije želeo da komentariše potez NSA i njegovog predsednika Ragmija Mustafe, rečima da "ozbiljni ljudi ne komentarišu neozbiljne stvari".

– Pozivam NSA da počnu da rešavaju probleme iz svoje nadležosti, kao što je pitanje udžbenika na albanskom i očekujem konstruktivne predloge, u skladu sa zakonima Srbije, s obzirom na to da predlog o tome čekam već nekoliko godina - rekao je Stanković za "Novosti".

Zahvalnice u dobili Riza Halimi, Ali Ahmeti, Ibrahim Kadriju i Šaip Duraku.

Najnovije vesti