Raspisan konkurs za Nagradu Pera Stojanović Tuman

U Vranju je raspisan konkurs za Memorijalnu nagradu "Pera Stojanović Tuman" ,koja se dodeljuje za najbolji humoristički tekst.

Ova nagrada ustanovljena je 2005. godine, u znak sećanja na doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog vranjskog glumca, humoriste i boema Peru Stojanovića Tumana (1949-2000).

Konkurs je otvorenog tipa i trajaće do 25. avgusta.

Autoru najboljeg rada biće dodeljena novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara.

Prvonagrađeni rad će biti i ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio televizije Vranje (RTV).

Pisane i uredno potpisane radove treba dostaviti do 25. avgusta na adresu Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i [email protected] (neophodno je radove poslati i poštom, i u elektronskoj verziji).

Odluka o najboljim radovima biće objavljena 7. septembra ove godine, na rođendan Radio Vranja pred čijim je mikrofonom Pera Stojanović Tuman širio vedar duh i humor.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti preko broja telefona 017 422 632 ili mejl adrese [email protected].

Organizator konkursa je RTV, uz podršku Ministarstva kuluture i informisanja.

KOMISIJA ZA OCENU RADOVA

Komisiju za ocenu radova ove godine činiće Miodrag Popov, novinar i urednik, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac Pozorišta Bora Stanković u Vranju, Gordana Ristić, realizatorka TV programa i ćerka Pere Stojanovića Tumana, Zoran Veličković, direktor RTV i Ljubica Zdravković Džonov, urednica programa.

Najnovije vesti