Radnik: Stevanović se oporavlja, povreda lakše prirode

Vranje/ Surdulica - Kapiten surduličkog superligaša Radnika Dušan Stevanović ipak nije zadobio težu povredu u duelu sa TSC-om iz Bačke Topole, kako je to provobitno delovalo, saopšteno je iz surduličkog kluba Sportskom žurnalu.

On je utakmicu prethodnog kola napustio već u 18. minutu i postojala je bojazan da je reč o teškoj povredi, međutim ispostavilo se da je samo reč o distorziji skočnog zgloba koju je lekarski tim uspeo da sanira.

Stevanović bi se mogao staviti na raspolaganje šefu stručnog štaba Nenadu Vaniću već za sledeću utakmicu sa Proleterom u Novom Sadu.

- Najbitnije za mene je da povreda nije teže prirode, iskoristili smo reprezentativnu pauzu da je saniramo i očekujem da budem spreman za igru već za utakmicu narednog, dvanaestog kola - rekao je Stevanović za Žurnal.

Neumorni borac i lider tima biće i te kako potreban Surduličanima u nastavku prvenstva, pogotovo jer su ušli u seriju dobrih rezultata.

U poslednjem kolu pobedili su dotadašnjeg lidera na tabeli ekipu TSC-a sa 1:0, a u dve utakmice pre toga odigrali bez golova u Ivanjici protiv Javora i pobedili Rad na Banjici.

RADNIK - NAPREDAK 1:1

U Radniku su pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije iskoristili da odigraju prijateljski meč sa Napretkom iz Kruševca. Na Gradskom stadionu u Vladičinom Hanu bilo je 1:1 (0:1). Kruševljani su preko Desančića obezbedili vođstvo u 41, da bi poravnao najbolji strelac Radnika Milan Makarić u 63. minutu. Golman Radnika Ranđelović odbranio je dva penala. Prvi posle šuta Đorića, ali je sudija ponovio kazneni udarac zbog ranijeg istrčavanja golmana. Čuvar mreže Radnika odbranio je, međutim, i penal Mesarovića kada je Napredak promenio izvođača najstrože kazne. Makarić je u 87. minutu imao priliku da donese pobedu Radniku, ali je pogodio stativu gola Napretka.

Najnovije vesti