Radnik dočekuje Zvezdu: Praznik fudbala u Surdulici bez prisustva publike

Vranje - Surdulički superligaš Radnik, koji je u seriji dobrih rezultata (tri pobede i jedna nerešena utakmica), u nedelju će dočekati Crvenu zvezdu, aktuelnog fudbalskog šampiona države, u utakmici 13. kola Super lige.

Šef stručnog štaba Surduličana Slavoljub Đorđević, koji je u Radnik stigao upravo iz Crvene Zvezde, rekao je pred novinarima da utakmice poput predstojeće protiv našeg najuspešnijeg fudbalskog kuba, teraju protvnika da igra "iznad svojih mogućnosti".

- Biće mnogo teško, meni je prvi put da igram protiv kluba u kome sam odrastao i dokazivao se kao igrač i trener.

Biće prisutna velika emocija u ovom meču, ali ja sam profesionalac u svom poslu; sada sam trener Radnika i potrudiću se da uradim sve da sa svojim timom dođemo do povoljnog rezultata - rekao je Đorđević.

On je kazao da svim srcem želi Crvenoj zvezdi osvajanje titule i dobre rezultate u evro takmičenju.

- Ipak, želja svakog trenera je da svaku utakmicu pobedi ili barem napravi pozitivan rezultat, tako da bez obzira na ime gosta mi možemo da se nadamo i učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat.

Nemamo nekog posebnog pojedinačnog motiva, jednostavno nam je cilj da izađemo pred protivnika i pokažemo koliko vredimo – dodao Đorđević.

Čuvar mreže Radnika Ivan Kostić naglasio je da Zvezda nije tim kome se može pretiti.

- Stoji to da je Zvezda najkvalitetnija i najbolja ekipa u ligi, ali nam to daje više motiva da pružimo sve od sebe i pokušamo da izvučemo povoljan rezultat - rekao je Kostić.

Na konferenciji za medije rečeno je da protiv Zvezde zbog povreda neće moći da nastupe Danoski i Brkić, a zbog blaže prehlade i Subotić.

Kada je su kartoni u pitanju izostaće Vuk Mitošević.

Zvezda je pred ovu utakmicu prva na tabeli sa utakmicom manje i tri boda prednosti ispred Vojvodine i šest više od Partizana.

Surduličani su petnaesti na tabeli sa 14 bodova.

Utakmica Radnik – Crvena Zvezda odigraće se u nedelju na Gradskom stadionu u Surdulici s početkom u 15 časova.

Direktan prenos obezbeđen je na TV Arena sport 1.

Najnovije vesti