Radikali: Vlast da reši problem vodosnabdevanja u Vrtogošu

Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) u Vranju pozvao je lokalnu vlast u gradu da je "krajnje vreme da započne sa rešavanjem problema koji decenijama opterećuju svakodnevni život stanovnika u selu Vrtogoš".

- Reč je o nedostatku pitke vode; nažalost, selo ni do danas nema vodovod, a samim tim ni elementarne uslove za život dostojan 21. veka.

Naprednjačka vlast se uoči lokalnih izbora sredinom 2020. godine smilovala i asfaltirala nekoliko ulica u selu.

Međutim, to nije dovoljno zato što je neozbiljno očekivati da ljudi ostanu na selu, zasnuju porodicu i razvijaju poljoprivredu ako nemaju vodu u svojim kućama - upozoravaju Šešeljevi radikali.

Gradska vlast u Vranju, dodaje se u saopštenju, "morala bi znati da broj stanovnika u vranjskim selima neprekidno opada i da se tome može stati na put samo rešavanjem životnih problema stanovnika sela".

- Mi, srpski radikali, pozivamo naprednjačku vlast da hitno pristupi rebalansu gradskog budžeta i obedzbedi sredstva za izgradnju vodovoda do sela Vrtogoš.

Pozivamo ih i da pod hitno, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, obezbede podsticajna sredstva za proširenje zasada pod voćem u Vrtogošu, kako bi motivisala mlade ljude da ostanu na selu i pružila im realnu i održivu perspektivu za ostanak i opstanak u Vrtogošu - navodi se u saopštenju.

Neozbiljno je, dodaju radikali, "da se vlast ovog sela seti samo u predizbornoj kampanji kada joj trebaju glasovi, kako bi sebi i svojim jurišnicima obezbedila ugodan život".

- Mi, srpski radikali, mnogo vremena posvetili smo dokazivanju da se novac u Vranju troši na besmislene projekte i nemamo nameru da ćutimo o problemima sa kojima se suočavaju stanovnici sela na teritoriji grada.

Besmisleno je govoriti o bilo kakvom napretku i razvoju dok svi građani nemaju elementarne uslove za život i opstanak na svojim ognjištima.

Velika je sramota da vlast građanima naplaćuje poreze i brojne druge dažbine, a da od tih građana očekuje da žive u uslovima koji ne priliče 21. veku - zaključuje se u saopštenju Gro SRS Vranje.

Najnovije vesti