Radikali okruga: Samo mi možemo pomoći bujanovačkim Srbima

Okružni odbor Srpske radikalne stranke (SRS) u Vranju je proteklih meseci zahtevao od odbornika srpskih stranaka u Skupštini opštine Bujanovac "da prekinu ćutanje i glasno progovore o životnim problemima srpskog stanovništva, ali oni i dalje ćute, saopštavaju radikali okruga u najnovijem saopštenju.

"Probudili su se kada je već sve bilo gotovo, preciznije, kada je opštinski budžet već skrojen i spreman za usvajanje.

Očigledno je da su to učinili zbog predstojećih izbora.

Neko bi hteo da i dalje bude narodni poslanik, a zna da to neće biti ukoliko ne osvoji ogroman procenat glasova u matičnoj opštini.

Zato se odjednom setio srpskih sela i problema sa kojima se decenijama suočavaju njihovi žitelji.

Sve do sada preče mu je bilo da bude u grupama prijateljstva sa Šri Lankom, Ekvatorijalnom Gvinejom, Madagaskarom, Paragvajem, Uzbekistanom, Jamajkom, Bahamima, Gvinejom Bisao i čitavim nizom drugih zemalja", navode radikali.

Radikali okruga jedinom bujanovačkom narodnom poslaniku (Nenadu Mitroviću, p.a), iako ga ne pominju imenom, spočitavaju da ga "rodni kraj ne interesuje".

"Setio ga se tek kada je osetio da se mora boriti za svoju fotelju u Narodnoj skupštini, a svi znamo da od njegovog sedenja u skupštinskim klupama Srbi u Bujanovcu nisu imali nikakve koristi", mišljenja su radikali.

Nažalost, dodaje se u saopštenju SRS Pčinjskog okruga, "jednak odnos prema selima u kojima žive Srbi pokazalo je i aktuelno opštinsko rukovodstvo" u Bujanovcu.

"Očigledno je da oni nemaju nameru da ozbiljno ulažu u infrastrukturu u srpskim selima.

Izdvojili su minimalne sume za ogromne potrebe srpskih sela.

Svi znamo da se tim novcem ne mogu rešiti ozbiljni problemi koji muče meštane.

Takvim ponašanjem opštinska vlast u Bujanovcu je na posredan način poslala jasnu poruku srpskom stanovništvu", navode radikali.

U njihovom saopštenju navodi se da "sada svi vide da srpski živalj ne može više da računati na odbornike koji sede u Skupštini opštine Bujanovac".

"Vreme je da svi zbijemo redove oko Srpske radikalne stranke (SRS), koja jedina sme progovoriti o životnim problemima srpskog naroda u Bujanovcu.

Sve drugo je već viđeno i prevaziđeno", navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica Okružnog odbora SRS Bobana Stanimirović.

Komentari

Da ste vi Vadikavi manje pomagali, zajedno sa Socijalistima, na Kosovu i Metohiji bi neka šansa sa suživot i dalje postojala. Niste upropastili samo ono što niste stigli... Sramno je što i dalje postojite, a pride ste još na vlasti.

Najnovije vesti