Prva prvenstvena pobeda Surduličana: Radnik - Spartak 2:0 VIDEO

Vranje - Surdulički fudbalski superligaš Radnik porazio je Spartaka iz Subotice sa 2:0 (0:0), u utakmici 17. kola Super lige Srbije, koja je u nedelju odigrana na Efbet stadionu u Surdulici.

Radnik, kome je ovo prva prvenstvena pobeda u sezoni, započeo je meč u grču, a njegovi fudbaleri delovali su bojažljivo i nesigurno.

Pravo je čudo kako golman domaćih nije savladan u prvom delu igre, jer su Subotičani imali barem tri, četiri stopostotne šanse.

U par situacija odlično je intervenisao golman Radnika Vujanac, a jednom je čak stativa sprečila da ga gostujući fudbaleri savladaju.

Verovatno je novi trener Simo Krunić uspeo da podigne tim na psihiloškom planu u poluvremenu, što je rezultiralo sa dva lepa gola, najpre Duronjića u 55 (bez dileme igrač utakmice, asistirao za drugi gol), a potom i Kunića u 64. minutu.

Imao je Spartak priliku za izjednačenje posle jedne kontre između dva Radnikova gola, ali je opet golman Vujanac bio na visini zadatka i izbio loptu preko prečke u korner.

Mogao je Spartak do gola i u 69. minutu, ali je loptu posle kornera i udarca gostiju glavom sa gol linije izbio igrač utakmice Borko Duronjić.

Dobru partiju pružio je i prošlog meseca pristigli bosansko-hercegovački internacionalac Edin Rustemović, pokazavši da je veliko pojačanje za Surduličane.

Radnik je i dalje poslednji, šesnaesti na tabeli, ali sada sa 8 bodova, pet manje od Javora i novosadske Mladosti GAT.

U narednom kolu Surduličani će na gostovanju osmoplasiranim Radničkom 1923 u Kragujevcu probati da dodatno napreduju na tabeli.

Najnovije vesti