Poraz srpskoligaša iz Trgovišta: OFK Topličanin - Pčinja 3:2 VIDEO

Vranje - Posle teškog poraza od Budućnosti iz Popovca na svom terenu, fudbaleri Pčinje poraženi su i na gostovanju OFK Topličaninu u Prokulju sa 3:2, u utakmici 6. kola Srpske lige Istok.

Domaćini su poveli posle sumnjivo dosuđenog jedanaesterca (prekršaj, ako ga je i bilo, načinjen je van šesnaesterca) tokom prodora Colića.

Dugo su protestvovali fudbaleri i članovi stručnog štaba Pčinje, činilo se da bi čak mogli i da napuste teren, ali je sudija Nenad Đorđević iz Bora bio neumoljiv.

Precizan sa bele tačke u 14. minutu za ekipu Topličanina bio je Jovan Jovanović.

Pčinja je nastojala da dođe do izjednačenja i u tome uspela u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada je posle jedne kontre i izuzetnog prodora precizan bio Vasilije Spasić za 1:1.

Tim rezultatom se otišlo na odmor.

I drugi gol, koji je za OFK Topličanin postigao Mihajlo Mitić u 56. minutu Pčinja je primila nesrećno, a njeni igrači su protestvovali kod sudije zbog navodnog ofsajda.

Naime, strelac prvog gola za Prokupčane Jovan Jovanović izveo je slobodan udarac sa dvadesetak metara, lopta je ka golu udarila u leđa jednog od odbrambenih igrača Pčinje i nekako došla do Mitića koji je sproveo u mrežu sa nekoliko metara.

Gosti su protestvovali kod pomoćnog sudije, smatrajući da je Mitić, navodno, bio u ofsajdu jer je jedan igrač domaćih navodno dirao loptu pre nego što je ovaj zatresao mrežu.

Ako je ovaj gol izazvao sumnju, treći pogodak za domaćine je svakako plod neverovatne greške odbrane Pčinje (izgubljena lopta na šesnaest metara) i golmana Mihajlovića koji je slabo intervenisao posle šuta Mitića, koji se tako u 60. minutu drugi put upisao u strelce za vođstvo domaćih od 3:1.

U 73. minutu Vasilije Spasić je svojim drugim golom ublažio poraz Pčinje.

Posle nekompletnog 6. kola srpskoligaš iz Trgovišta je trinaesti na tabeli sa 4 boda, a Topličanin peti sa 13.

U narednom kolu Pčinja će u subotu 24. septembra u Trgovištu dočekati šestoplasiranu GFK Jagodinu, koja je u ovom kolu kao domaćin savladala niškog Car Konstantina sa 4:1.

U nastavku pogledajte golove sa utakmice u video materijalu sa Youtube kanala Miroslava Đorđevića.

Najnovije vesti