Policijska akcija Škola: Za veću bezbednost učenika u saobraćaju FOTO

Pripadnici Policijske uprave (PU) u Vranju u četvrtak su u blizini OŠ Radoje Domanović organizovali akciju "Škola", s ciljem unapređenja bezbednosti učenika osnovnih škola u saobraćaju.

Održani su sastanci sa predstavnicima osnovnih škola u Vranju na kojima je analizirano stanje bezbednosti u prethodnoj školskoj godini.

Utvrđeni su zajednički ciljevi i aktivnosti za ovu školsku godinu, rekao je novinarima Goran Filipović, oficir Odeljenja saobraćajne policije PU Vranje.

- Imamo izuzetno dobru saradnju, i to godinama unazad, sa direktorima škola i njihovim saradnicima, kako u realizaciji preventivnih aktivnosti, tako i u drugim, svakodnevnim akcijama vezanim za bezbednost učenika.

Od prvog dana nove školske godine realizujemo akciju "Škola", tokom koje se sprovodi pojačana kontrola saobraćaja na ulicama i raskrsnicama u zonama škola kojima se najčešće kreću učenici pri dolasku i pri povratku kućama.

Pojačane kontrole posebno će biti usmerene na sankcionisanje prekršaja za vožnju nedozvoljenom brzinom, za nepropuštanje pešaka a posebno đaka na obeleženim pešačkim prelazima.

Najveća pažnja posvećena je prvacima kojima naši policajci pružaju pomoć na prilazima školama.

Njima će biti održana i predavanja o bezbednosti u saobraćaju - rekao je Filipović.

Najavljeno je da će se stanje bezbednosti kontinuirano analizirati u svim školama i na osnovu toga "usmeravaće se rad policiskih službenika".

- U zonama škola tokom čitave školske godine, biće pojačana pozornička i patrolna delatnost - zaključio je Filipović.

Najnovije vesti